Krevety na cesnaku a zelenine na taliansky spôsob
Suroviny
- 300 g bielych nelúpaných kreviet
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 cuketa
- 100 g cherry paradajok
- 200 ml bieleho suchého vína
- 100 g krájaných lúpaných paradajok v konzerve Freshona
- šťava z ½ citróna
- 50 g masla Pilos
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Servírovanie
- 1 ciabatta alebo iné pečivo
- 1 strúčik cesnaku
Potrebujeme
- grilovaciu panvicu na pečivo
POSTUP
Cesnak a papričku zbavenú jadierok nasekáme nadrobno a restujeme na rozohriatej panvici s olejom. Postupne pridávame krevety, soľ, korenie, cuketu nakrájanú na kocky a prepolené cherry paradajky. Premiešame a restujeme. Keď zelenina zmäkne, podlejeme vínom a chvíľu povaríme, aby sa z neho odparil alkohol. Zalejeme paradajkami z konzervy a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Krátko povaríme a zjemníme maslom. Keď sa roztopí, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Servírovanie
Krevety na cesnaku a zelenine servírujeme v hlbokom tanieri pokvapkané olejom. Ako príloha sa hodia do chrumkava opečené krajce ciabatty, ktoré zľahka potrieme cesnakom.