Chrumkavé kuracie stehná s kukuričnou omáčkou
- 700 g kuracích stehien
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 lyžica mletej sladkej papriky Kania
- 2 lahôdkové cibuľky
- 50 g zemiakového škrobu Belbake
- 2 bielky
- 500 ml rastlinného oleja Promienna
- 1 cibuľa
- 2 lyžice masla
- 200 g sterilizovanej kukurice Freshona
- 100 ml kuracieho vývaru
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
- sitko
- kuchynské utierky
- tyčový mixér
Chrumkavé kuracie stehná
Z umytých a osušených kuracích stehien odstránime kožu a vykostíme ich. Mäso nakrájame na približne rovnako veľké kúsky. Preložíme ich do väčšej misky a ochutíme soľou, čiernym korením a mletou paprikou. Pridáme nadrobno nasekanú lahôdkovú cibuľku, zemiakový škrob a bielky. Dôkladne premiešame a kuracie kúsky marinujeme v chladničke 2 - 3 hodiny.
Marinované kuracie kúsky vyprážame dozlatista a dochrumkava v hrnci, v ktorom sme rozohriali rastlinný olej. Potom preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja. Na záver zľahka osolíme.
Kukuričná omáčka
Nadrobno nasekanú cibuľu orestujeme v kastróliku na rozpustenom masle. Pridáme väčšiu polovicu scedenej sterilizovanej kukurice a podlejeme vývarom a smotanou. Varíme približne 10 minút na miernom ohni a potom rozmixujeme dohladka pomocou tyčového mixéra. Na záver pridáme do omáčky zvyšnú kukuricu a premiešame.
Servírovanie
Chrumkavé kuracie stehná servírujeme so zemiakovou kašou ochutenou nasekanou lahôdkovou cibuľkou a prelejeme kukuričnou omáčkou. Jedlo pred podávaním dozdobíme lístkami čerstvej petržlenovej vňate.