Kačacia polievka s ryžovými rezancami
- 1 celá upečená kačica
- 1 štipľavá paprička
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 cm kúsok zázvoru
- olivový olej Primadonna
- 200 g húb šitake
- 1 väčšia mrkva
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 4 kapusty pak choi
- 1 lyžica sójovej omáčky Vitasia
- 2 lyžice ryžového octu Vitasia
- 2 hrste celých mrazených fazuľových strukov Freshona
- 200 g sklenených rezancov Vitasia
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
Čas pečenia kačice: 2,5 hodiny
Čas prípravy polievky: 1 hodina
Kačací vývar
Z upečenej a vychladnutej kačice oberieme mäso od kostí. Kosti vložíme do hrnca, zalejeme 2 l vody a varíme približne 1 hodinu na miernom ohni.
Polievka
Štipľavú papričku bez semienok, cesnak a zázvor nasekáme nadrobno a orestujeme na rozohriatom oleji. Pridáme huby šitake nakrájané na menšie kúsky a mrkvu nakrájanú na tenké prúžky. Jemne osolíme a okoreníme. Primiešame nakrájané biele časti lahôdkovej cibuľky a kapusty pak choi. Ochutíme sójovou omáčkou a ryžovým octom. Krátko povaríme, aby sa odparila octová aróma. Pridáme natrhané kačacie mäso, zalejeme horúcim vývarom a varíme asi 20 minút. Po 10 minútach pridáme rozmrazené struky a nakrájané zelené časti kapusty pak choi.
Servírovanie
Polievku servírujeme v miskách s ryžovými rezancami uvarenými podľa návodu posypanú nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.