1
38
Kuracie rezance s arašidovou omáčkou

Kuracie rezance s arašidovou omáčkou

45 min
4 porcie
  • 600 g kuracích pŕs
  • mleté čierne korenie Mikado
  • soľ Belbake
  • 2 lyžice kokosového oleja Vita D´or
  • 50 g zázvoru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica trstinového cukru Belbake
  • 150 g solených arašidov Alesto
  • 200 - 250 ml kuracieho vývaru
  • 1 lyžička ostrej mletej papriky Mikado
  • 200 ml  kokosového mlieka Freshona
  • sójová omáčka
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • červená paprika (na ozdobenie)
  • 200 g basmati ryže Golden Sun

POSTUP

POTREBUJEME

  • mixér 
  • strúhadlo

Očistené kuracie prsia nakrájame na širšie rezance. Okoreníme, osolíme a sprudka opečieme na rozohriatej panvici s kokosovým olejom. Po opečení mäso preložíme do misky. Podľa potreby prilejeme kokosový olej a na výpeku restujeme najemno nastrúhaný zázvor, nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku a cibuľu. Prisypeme cukor a necháme skaramelizovať. Postupne pridávame arašidy, vývar, ostrú papriku a kokosové mlieko. Za občasného miešania varíme 15 – 20 minút.

Arašidovú omáčku preložíme do mixéra a rozmixujeme tak, aby zostala hrubšej konzistencie. Potom omáčku a mäso vrátime do panvice. Prilejeme sójovú omáčku a varíme, pokým mäso nebude hotové.

 

Servírovanie

Ozdobíme najemno nakrájanou lahôdkovou cibuľkou  a tenkými pásikmi červenej papriky. Podávame s dusenou basmati ryžou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať