Kuracie rezance s arašidovou omáčkou
- 600 g kuracích pŕs
- mleté čierne korenie Mikado
- soľ Belbake
- 2 lyžice kokosového oleja Vita D´or
- 50 g zázvoru
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 lyžica trstinového cukru Belbake
- 150 g solených arašidov Alesto
- 200 - 250 ml kuracieho vývaru
- 1 lyžička ostrej mletej papriky Mikado
- 200 ml kokosového mlieka Freshona
- sójová omáčka
- 2 lahôdkové cibuľky
- červená paprika (na ozdobenie)
- 200 g basmati ryže Golden Sun
POSTUP
POTREBUJEME
- mixér
- strúhadlo
Očistené kuracie prsia nakrájame na širšie rezance. Okoreníme, osolíme a sprudka opečieme na rozohriatej panvici s kokosovým olejom. Po opečení mäso preložíme do misky. Podľa potreby prilejeme kokosový olej a na výpeku restujeme najemno nastrúhaný zázvor, nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku a cibuľu. Prisypeme cukor a necháme skaramelizovať. Postupne pridávame arašidy, vývar, ostrú papriku a kokosové mlieko. Za občasného miešania varíme 15 – 20 minút.
Arašidovú omáčku preložíme do mixéra a rozmixujeme tak, aby zostala hrubšej konzistencie. Potom omáčku a mäso vrátime do panvice. Prilejeme sójovú omáčku a varíme, pokým mäso nebude hotové.
Servírovanie
Ozdobíme najemno nakrájanou lahôdkovou cibuľkou a tenkými pásikmi červenej papriky. Podávame s dusenou basmati ryžou.