Kanapky s baklažánom, gorgonzolou a sušenými cherry paradajkami
- 1 bageta
- olivový olej Italiamo
- 1 baklažán
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 150 g žltých a oranžových datľových paradajok
- 1 lyžica práškového cukru Castello
- čerstvý tymian
- 150 g gorgonzoly Lovilio
Postup
Bagetu nakrájame na kolieska a na troche olivového oleja opečieme dozlatista.
Baklažán nakrájame na tenké kolieska, dôkladne osolíme a necháme vypotiť (soľ vytiahne z baklažánu horkosť). Potom baklažán opláchneme, osušíme a opečieme dozlatista na panvici na troche olivového oleja.
Paradajky rozkrojíme na polovice, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme práškovým cukrom. Osolíme, okoreníme, pridáme niekoľko vetvičiek čerstvého tymianu a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre pri 170°C asi 15 minút. Potom ich necháme vychladnúť.
Na koliesko bagety položíme baklažán zvinutý do vejárika. Do vejárika vložíme kúsok gorgonzoly a pečenú cherry paradajku.