Ovocné jarné rolky s arašidovou omáčkou
Suroviny
Jarné rolky
- 180 g ryže na sushi Vitasia
- 350 ml vody
- štipka soli Kania
- 15 g Zlatého klasu
- 1 konzerva kokosového mlieka Freshona (400 ml)
- 50 g kryštálového cukru Belbake
- cca 20 ryžových papierov Vitasia
- 1 mango
- 3 kivi
- 250 g jahôd
- čerstvá mäta
Arašidová omáčka
- 80 g arašidového masla Mister Choc
- 30 ml javorového sirupu Maribel
- 30 g trstinového cukru Belbake
- 60 g tuhej časti kokosového mlieka Freshona
Potrebujeme
- sitko, kuchynské papierové utierky
POSTUP
Jarné rolky
Ryžu prepláchneme, zalejeme vodou, ochutíme štipkou soli a varíme na miernom ohni približne 10 minút.
Medzitým Zlatý klas rozmiešame asi v štvrtine kokosového mlieka. Zvyšné mlieko prelejeme do kastróla a varíme spolu s cukrom. Keď je už horúce, prilejeme rozmiešaný Zlatý klas a varíme do zhustnutia. Potom pridáme uvarenú ryžu, premiešame a ešte krátko povaríme. Následne odstavíme, prikryjeme pokrievkou a necháme dôjsť.
Očistené ovocie nakrájame na plátky.
Keď ryža vychladne, ryžový papier namočíme do vlažnej vody približne na minútu. Zmäknutý ho osušíme na papierovej utierke a preložíme na pracovnú dosku. Do stredu uložíme pár plátkov ovocia, pridáme vrstvu ryže a dôkladne zabalíme. Rovnakým spôsobom pripravíme ďalšie rolky.
Arašidová omáčka
Všetky suroviny zmiešame a necháme prevrieť.
Servírovanie
Ovocné jarné rolky servírujeme s arašidovou omáčkou dozdobené nasekanou čerstvou mätou.