21
45
Kávová roláda

Kávová roláda

1 h 0 m
14 porcií

Cesto

  • 6 vajec
  • 200 g práškového cukru Castello
  • 1 lyžica hladkej múky Castello
  • 2 kopcovité lyžice kakaa Castello
  • 1 lyžica oleja Promienna na potretie

Plnka

  • 200 ml mlieka Pilos
  • 1 lyžica mletej zrnkovej kávy Gold Bellarom
  • 1 sladké kondenzované mlieko Pilos
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica zemiakového škrobu Castello
  • 150 g zmäknutého masla

Poleva ganage

  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52%)
  • 100 g masla

Na ozdobenie

  • 50 g bielej čokolády Fin Carré

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • papier na pečenie
  • pierko na potieranie
  • stierku, potravinovú fóliu
  • malé lístky (napr. z čerešne alebo ruže)

Cesto

Bielky si vyšľaháme do tuhého snehu a potom k nim po jednom pri nižších otáčkach zašľahávame žĺtky. Nakoniec primiešame cukor, múku a kakao. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Necháme asi pol minúty postáť, kým vystúpia na povrch bublinky z cesta. Potom plechom niekoľkokrát buchneme o pracovnú dosku, aby bublinky v ceste popraskali. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 10 až 15 minút. Cesto vyberieme z rúry a ešte horúce spolu s papierom na pečenie zrolujeme, zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.

Plnka

V menšom kastróle uvaríme v mlieku 1 lyžicu mletej kávy. Kondenzované mlieko, vajíčka a zemiakový škrob spolu zmixujeme. Pridáme vychladnutú kávu a rozmixujeme dohladka. Prelejeme do hrnca a za stáleho miešania uvaríme hladký hustý krém. Prelejeme ho do vychladenej misky a necháme vychladnúť (občas premiešame). Do vlažného krému potom primiešame zmäknuté maslo. Krém prikryjeme potravinovou fóliou tak, aby sa ho fólia priamo dotýkala a v chladničke necháme poriadne schladiť.

Poleva ganache

Horúcou smotanou zalejeme čokoládu nakrájanú na menšie kúsky. Miešame, až kým sa úplne nerozpustí. Pridáme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka.

Lístky z bielej čokolády

Bielu čokoládu opatrne rozpustíme vo vodnom kúpeli. Lístky umyjeme a osušíme. Na zadnú stranu lístkov s výrazným žilkovaním natrieme vrstvu bielej čokolády a necháme dôkladne stuhnúť (najlepšie v mrazničke).

Roláda

Vychladnuté cesto opatrne rozrolujeme a papier na pečenie stiahneme. Rovnomerne potrieme asi polovicou krému a zrolujeme do tvaru rolády. Potom celú roládu zvonku potrieme zvyšným krémom a polejeme polevou ganache. Na záver ozdobíme lístkami z bielej čokolády.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info