21
60
Kávová roláda

Kávová roláda

1 h 0 m
14 porcií

Cesto

  • 6 vajec
  • 200 g práškového cukru Belbake
  • 1 lyžica hladkej múky Belbake
  • 2 kopcovité lyžice kakaa Belbake
  • 1 lyžica oleja Promienna na potretie

Plnka

  • 200 ml mlieka Pilos
  • 1 lyžica mletej zrnkovej kávy Gold Bellarom
  • 1 sladké kondenzované mlieko Pilos
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica zemiakového škrobu Belbake
  • 150 g zmäknutého masla

Poleva ganage

  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52%)
  • 100 g masla

Na ozdobenie

  • 50 g bielej čokolády Fin Carré

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • papier na pečenie
  • pierko na potieranie
  • stierku, potravinovú fóliu
  • malé lístky (napr. z čerešne alebo ruže)

Cesto

Bielky si vyšľaháme do tuhého snehu a potom k nim po jednom pri nižších otáčkach zašľahávame žĺtky. Nakoniec primiešame cukor, múku a kakao. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Necháme asi pol minúty postáť, kým vystúpia na povrch bublinky z cesta. Potom plechom niekoľkokrát buchneme o pracovnú dosku, aby bublinky v ceste popraskali. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 10 až 15 minút. Cesto vyberieme z rúry a ešte horúce spolu s papierom na pečenie zrolujeme, zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.

Plnka

V menšom kastróle uvaríme v mlieku 1 lyžicu mletej kávy. Kondenzované mlieko, vajíčka a zemiakový škrob spolu zmixujeme. Pridáme vychladnutú kávu a rozmixujeme dohladka. Prelejeme do hrnca a za stáleho miešania uvaríme hladký hustý krém. Prelejeme ho do vychladenej misky a necháme vychladnúť (občas premiešame). Do vlažného krému potom primiešame zmäknuté maslo. Krém prikryjeme potravinovou fóliou tak, aby sa ho fólia priamo dotýkala a v chladničke necháme poriadne schladiť.

Poleva ganache

Horúcou smotanou zalejeme čokoládu nakrájanú na menšie kúsky. Miešame, až kým sa úplne nerozpustí. Pridáme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka.

Lístky z bielej čokolády

Bielu čokoládu opatrne rozpustíme vo vodnom kúpeli. Lístky umyjeme a osušíme. Na zadnú stranu lístkov s výrazným žilkovaním natrieme vrstvu bielej čokolády a necháme dôkladne stuhnúť (najlepšie v mrazničke).

Roláda

Vychladnuté cesto opatrne rozrolujeme a papier na pečenie stiahneme. Rovnomerne potrieme asi polovicou krému a zrolujeme do tvaru rolády. Potom celú roládu zvonku potrieme zvyšným krémom a polejeme polevou ganache. Na záver ozdobíme lístkami z bielej čokolády.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    28. november 2016, 17:26

    Dobrý ďeň, prosím Vás koľko ml mám pridať toho kondenzovaného mlieka? Ďakujem

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      28. november 2016, 17:20

      Dobrý deň Hosť, na prípravu krému použite celé balenie sladeného kondenzovaného mlieka, t.j. 397 g. Veľa úspechov pri varení a pečení želá Tím kuchynalidla.sk.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. august 2015, 23:37

    Žĺtky :D Bielky :D :D :D :D

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. apríl 2015, 18:00

    výborná roláda ...každému chutila a vydarila sa nám ako na obrázku :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. marec 2015, 21:46

    Nechápem prečo ilustračné obrázky vyzeraju vždy inak ako to čo upečie pani poláková!!!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. december 2014, 17:01

    Roláda je vynikajúca...doporučujem upiecť... ďakujem za pekný recept..

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať