2
14
Čokoládová torta s mascarpone krémom a čučoriedkami

Čokoládová torta s mascarpone krémom a čučoriedkami

2 h 0 m
15 porcií

Korpus

  • 340 g exkluzívnej horkej čokolády J. D. Gross (70 % kakaa)
  • 225 g zmäknutého masla Pilos
  • 200 g kryštálového cukru Castello
  • 100 ml vody
  • 5 vajíčok

Krém

  • 2 plátky želatíny Castello
  • 150 g čučoriedok
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 250 g smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 50 g medu Maribel

Na ozdobenie

  • 50 g bielej čokolády Fin Carré
  • 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 50 g mascarpone Lovilio
  • 125 g čučoriedok

Postup

POTREBUJEME

  • ohňovzdornú misku
  • šľahací mixér
  • tortovú formu s priemerom 24 cm
  • alobal
  • hlboký plech
  • mixér na smoothie
  • sitko

Čas chladenia: 12 hodín

Korpus

Nalámanú čokoládu roztopíme spolu s maslom, 100 g cukru a vodou vo vodnom kúpeli. Medzitým vyšľaháme vajíčka so zvyšným cukrom do hustej nadýchanej peny. Opatrne vmiešame vlažnú čokoládu a nalejeme do maslom vytretej a papierom na pečenie vystlanej formy.

Tip: Korpus pečieme vo vodnom kúpeli, preto formu s odnímateľným dnom obalíme alobalom, aby do nej neprenikla voda.

Formu vložíme do hlbokého plechu. Do plechu nalejeme vodu do polovice výšky formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 60 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť tak, ako sme ho piekli - vo vodnom kúpeli.

Krém

Želatínu necháme napučať podľa návodu. Čučoriedky rozmixujeme na pyré a precedíme, aby sme sa zbavili šupiek. Pyré mierne zohrejeme, nesmie byť však horúce, a pridáme doň napučanú a vyžmýkanú želatínu. Dôkladne premiešame, aby sa želatína rozpustila a necháme vychladnúť.

Mascarpone so smotanou na šľahanie a medom vyšľaháme dotuha. Vmiešame vychladnuté  čučoriedkové pyré so želatínou. Krém nanesieme na vychladnutý korpus a necháme v chladničke stuhnúť (najlepšie cez noc).

Na ozdobenie

Nasekanú bielu čokoládu zalejeme 30 ml horúcej smotany na šľahanie. Necháme chvíľu postáť, potom rozmiešame na hladkú a lesklú polevu.

Mascarpone vyšľaháme s 50 ml smotany na šľahanie dotuha.

Čokoládová torta

Stuhnutú tortu teplom uvoľníme z formy. Dozdobíme ju ganache z bielej čokolády, mascarpone krémom a čerstvými čučoriedkami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info