0
0
Katalánsky krémový tart

Katalánsky krémový tart

1 h 30 m
10 porcií

Suroviny

  • 3 lístkové cestá Chef Select & You
  • 100 g masla Pilos


Pudingová náplň

  • 30 g hladkej múky Belbake
  • 30 g Zlatého klasu
  • ½ lyžičky mletej škorice Kania
  • 100 g kryštálového cukru Belbake
  • 100 g trstinového cukru Belbake
  • 5 žĺtkov
  • 250 ml mlieka Pilos
  • 250 ml vody

Potrebujeme

formu s vyberateľným dnom s priemerom 20, 5 cm


POSTUP

Lístkové cesto rozbalíme a potrieme ho po celom povrchu maslom. Prikryjeme druhým cestom, opäť potrieme maslom a následne prikryjeme posledným cestom. Lístkové cestá zrolujeme do tvaru špirály a necháme približne 60 minút odležať v chladničke. Stuhnutú rolku nakrájame na kolieska s hrúbkou približne 1 cm a rovnomerne rozložíme na dno aj okraje formy.


Pudingová náplň

Hladkú múku, Zlatý klas, škoricu, kryštálový a trstinový cukor, žĺtky a trochu mlieka rozmiešame dohladka. Prilejeme zvyšné mlieko s vodou a dáme variť.

Za stáleho miešania uvaríme hustý puding.

Do formy s cestom nalejeme puding a koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 30 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať