Katalánsky krémový tart
Suroviny
- 3 lístkové cestá Chef Select & You
- 100 g masla Pilos
Pudingová náplň
- 30 g hladkej múky Belbake
- 30 g Zlatého klasu
- ½ lyžičky mletej škorice Kania
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 100 g trstinového cukru Belbake
- 5 žĺtkov
- 250 ml mlieka Pilos
- 250 ml vody
Potrebujeme
formu s vyberateľným dnom s priemerom 20, 5 cm
POSTUP
Lístkové cesto rozbalíme a potrieme ho po celom povrchu maslom. Prikryjeme druhým cestom, opäť potrieme maslom a následne prikryjeme posledným cestom. Lístkové cestá zrolujeme do tvaru špirály a necháme približne 60 minút odležať v chladničke. Stuhnutú rolku nakrájame na kolieska s hrúbkou približne 1 cm a rovnomerne rozložíme na dno aj okraje formy.
Pudingová náplň
Hladkú múku, Zlatý klas, škoricu, kryštálový a trstinový cukor, žĺtky a trochu mlieka rozmiešame dohladka. Prilejeme zvyšné mlieko s vodou a dáme variť.
Za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
Do formy s cestom nalejeme puding a koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 30 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.