Karamelová strieška
Suroviny
- 35 karamelových sušienok Sondey + 4 karamelové sušienky Sondey na posypanie
Omáčka
- 500 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 250 g mascarpone Milbona
- 250 g tučného tvarohu Pilos
- 40 g vanilínového cukru Belbake
Ešte budeme potrebovať
- 3 stredne veľké jahody
- čerstvá mäta
Potrebujeme
veľký plech, potravinársku fóliu
POSTUP
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky. V druhej mise na pomalých otáčkach zmiešame mascarpone, tvaroh a vanilínový cukor. Zľahka primiešame šľahačku.
Plech vystelieme fóliou, na ktorú uložíme karamelové sušienky v 3 radoch po 7 kusoch. Na sušienky nanesieme ¼ krému, do stredu uložíme prekrojené jahody a na vrchný a spodný
rad poukladáme spolu 14 sušienok. Na sušienky a jahody nanesieme 2/4 krému a uzatvoríme z oboch strán. Zvyšným krémom potrieme vonkajšiu stranu striešky, ktorú
ozdobíme rozdrvenými sušienkami a lístkami mäty.
Hotovú striešku odložíme na minimálne 3 hodiny do chladničky a až následne podávame.