0
1
Karamelová strieška

Karamelová strieška

25 min
7 porcií

Suroviny

  • 35 karamelových sušienok Sondey + 4 karamelové sušienky Sondey na posypanie


Omáčka

  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
  • 250 g mascarpone Milbona
  • 250 g tučného tvarohu Pilos
  • 40 g vanilínového cukru Belbake


Ešte budeme potrebovať

  • 3 stredne veľké jahody
  • čerstvá mäta

Potrebujeme

veľký plech, potravinársku fóliu


POSTUP

Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky. V druhej mise na pomalých otáčkach zmiešame mascarpone, tvaroh a vanilínový cukor. Zľahka primiešame šľahačku.

Plech vystelieme fóliou, na ktorú uložíme karamelové sušienky v 3 radoch po 7 kusoch. Na sušienky nanesieme ¼ krému, do stredu uložíme prekrojené jahody a na vrchný a spodný

rad poukladáme spolu 14 sušienok. Na sušienky a jahody nanesieme 2/4 krému a uzatvoríme z oboch strán. Zvyšným krémom potrieme vonkajšiu stranu striešky, ktorú

ozdobíme rozdrvenými sušienkami a lístkami mäty. 


Hotovú striešku odložíme na minimálne 3 hodiny do chladničky a až následne podávame.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať