Kokosovo-čučoriedkový koláč
Suroviny
- 4 vajcia
- 70 g kryštálového cukru Belbake
- 30 ml kokosovo-ryžového nápoja Vemondo alebo mlieka Pilos
- 45 ml repkového oleja Vita D’or
- 90 g hladkej múky Belbake (+ 2 lyžice na vysypanie formy)
- 30 g strúhaného kokosu Belbake
- ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- štipka soli Kania
- 1 lyžica masla Pilos (na vymazanie)
Servírovanie
- 7 lyžíc čučoriedkového džemu Maribel
- 1 hrsť strúhaného kokosu Belbake
- 100 g čerstvých čučoriedok
Potrebujeme
metličku, formu alebo plech na pečenie s rozmermi cca 22,5 × 22,5 cm
POSTUP
Žĺtky vymiešame spolu s cukrom do svetložltej peny. Prilejeme kokosovo-ryžový nápoj, olej a premiešame. Prisypeme múku, kokos, kypriaci prášok a miešame, kým vznikne stredne husté cesto.
Bielky so štipkou soli vyšľaháme do pevného snehu. Stierkou sneh opatrne zapracujeme do kokosového základu. Cesto vylejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 – 30 minút.
Servírovanie
Ešte teplý koláč potrieme čučoriedkovým džemom a posypeme strúhaným kokosom. Podávame s čerstvými čučoriedkami.