Mramorová torta s čokoládovým krémom
Suroviny
- 400 g masla Pilos
- 280 g kryštálového cukru Belbake
- 6 vajec
- 300 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 250 ml mlieka Pilos
- 20 g kakaa Belbake
Krém
- 400 g nátierky z čerstvého syra Milbona
- 250 g mascarpone Milbona
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 200 g horkej čokolády Fin Carré
- 150 g lieskovoorieškovo-kakaovej nátierky Choco Nussa
Servírovanie
- 80 g lieskových orechov Alesto
- 120 g lieskovoorieškovo-kakaovej nátierky Choco Nussa
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka, okrúhlu tortovú formu s priemerom 24,5 cm, papier na pečenie, cukrárske vrecko
POSTUP
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny.
Tip: Suroviny by mali mať izbovú teplotu, aby sa nezrazili.
Postupne primiešavame vajcia, preosiatu múku s práškom do pečiva, sódu bikarbónu a mlieko. Polovicu cesta prelejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Do druhej polovice cesta vmiešame kakao.
Nanesieme ho v kôpkach a pomocou noža alebo špajdle mramorujeme. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 60 minút. Po upečení necháme v rúre úplne vychladnúť a následne ho prerežeme polovicu.
Horkú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. V robote vyšľaháme nátierku z čerstvého syra, mascarpone a smotanu dopolotuha. Primiešame lieskovoorieškovo-kakaovú nátierku a prilejeme roztopenú čokoládu. Krém prenesieme do cukrárskeho vrecka a polovicu krému nanesieme na prvý korpus. Prikryjeme druhým korpusom a krémom. Zvyšný krém nanesieme aj po bokoch torty.
Tortu necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
Servírovanie
Nátierku prenesieme do cukrárskeho vrecka bez špičky a na vrch torty ozdobne nanesieme kruhy. Na záver tortu ozdobíme lieskovými orechmi.