
Domáce nanuky s karamelom
Suroviny
Karamel
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- 50 g masla Pilos
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos
Krém
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos
- 250 g mascarpone Milbona
- 150 g karamelu
Ešte budeme potrebovať
- 200 g karamelových sušienok Sondey
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, hrniec, nanukové drevené paličky, cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou
POSTUP
Karamel
V hrnci roztopíme cukor na karamel, pridáme maslo, smotanu na šľahanie a vyšľaháme. Pripravený karamel prelejeme do misky a necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa.
Krém
V kuchynskom robote s nadstavcom metlička vyšľaháme smotanu a mascarpone do polotuha. Následne pridáme stuhnutý karamel a krátko prešľaháme. Hotový krém ešte ručne premiešame a naplníme ním cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou. Na karamelovú sušienku ozdobne nanesieme krém, pridáme nanukovú paličku, prikryjeme druhou sušienkou a takto pripravíme celé balenie. Hotové karamelové nanuky odložíme do mrazničky ideálne cez noc.