Studená paradajkovo-papriková polievka
- 4 veľké paradajky
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 2 lahôdkové cibuľky
- 2 červené papriky
- 500 ml zeleninového vývaru
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
- tyčový mixér
Postup
Ošúpané paradajky nakrájame na väčšie kúsky. Vo väčšom hrnci rozpálime trochu olivového oleja, na ktorom orestujeme bielu časť nadrobno nasekanej lahôdkovej cibuľky. Potom pridáme nadrobno nakrájané papriky, ktoré sme zbavili jadierok (približne 2 lyžice si odložíme na ozdobenie) a nakrájané paradajky. Restujeme ešte 3 – 4 minúty. Podlejeme vývarom a varíme na miernom plameni približne 20 minút. Ochutíme soľou, čiernym korením a necháme vychladnúť.
Servírovanie
Vychladnutú polievku rozmixujeme na hladký krém, posypeme kúskami papriky a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Odporúčame podávať s opečeným toastovým chlebom.
Tip: Video, ako ošúpať paradajky nájdete na stránke kuchynalidla.sk v sekcií Triky.