0
1
Rybacia polievka s pečeným kaprom

Rybacia polievka s pečeným kaprom

1 h 30 m
4 porcie

Suroviny

Kaprí vývar

  • 1 polovica kapra (asi 800 g) (kosti na vývar, mäso na jedlo)
  • 1 l vody
  • 1 mrkva
  • 2 cibule
  • 100 g zeleru
  • 50 g póru
  • 10 guľôčok nového korenia Kania
  • 25 guľôčok čierneho korenia Kania
  • 5 bobkových listov Kania


Polievka

  • olivový olej Primadonna
  • 10 strúčikov cesnaku
  • 100 g cibule
  • 2 bobkové listy Kania
  • 100 g mrkvy
  • 100 g fenikla
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 50 g stonkového zeleru
  • 100 g krájaných paradajok v konzerve Freshona
  • 1 lyžička údenej mletej papriky
  • čerstvý tymian
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate + na ozdobu
  • 16 mrazených varených lúpaných kreviet Ocean Sea
  • 50 g bielej časti póru


Chlebové krutóny

  • chlieb (ideálne deň starý)
  • maslo Pilos
  • cesnak
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

  • kovové sitko

POSTUP

Kaprí vývar

Polovicu kapra očistíme, pripravíme porcie a z kostí a odrezkov založíme vývar.

Do studenej vody vložíme odrezky, zeleninu a divoké korenie (nové a čierne korenie, bobkové listy) a pomalým varom varíme asi 1,5 hodiny. Následne scedíme a uvarené mäso oberieme od kosti.

Kapria polievka

Do hrnce dáme 30 ml olivového oleja, nadrobno nakrájané 4 strúčiky cesnaku, mesiačiky cibule, bobkové listy, mrkvu nakrájanú na hrubšie plátky a rezance fenikla. Osolíme, zľahka okoreníme a restujeme 3 – 5 minút. Pridáme kúsky stonkového zeleru, krájané paradajky a mletú papriku. Zalejeme vývarom a varíme asi 10 minút.

Kapra nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme a v panvici s rozohriatym olejom opečieme na koži do chrumkava. Potom otočíme, pridáme vetvičky tymianu, 6 rozpučených strúčikov cesnaku a už len krátko opečieme.

Do polievky pridáme lyžicu nasekanej petržlenovej vňate, rozmrazené krevety a pór.

Chlebové krutóny

Starší chlieb nakrájame na kocky. V panvici rozohrejeme maslo, pridáme cesnak podľa chuti, pečivo, soľ, korenie a opečieme dozlatista. Ku koncu opekania posypeme petržlenovou vňaťou.

Servírovanie

Rybaciu polievku naservírujeme do hlbokého taniera. Na zeleninu položíme porciu kapra a 1 - 2 strúčiky opečeného cesnaku (z výpeku z kapra), posypeme krutónmi a niekoľkými lístkami petržlenovej vňate.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať