Krémové šampiňónové cestoviny
Suroviny
- 2 lyžice masla Pilos
- 1 lyžica olivového oleja Primadonna
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 500 g šampiňónov
- 2 lyžičky soli Kania
- 300 ml vody
- 1,5 lyžice dijonskej horčice Kania
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- 2 lyžice kyslej smotany Pilos (14 %)
- 300 g cestovín Combino
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
hlbokú panvicu s pokrievkou
POSTUP
Na masle s olejom opražíme nakrájanú cibuľu s cesnakom. Pridáme umyté a nakrájané šampiňóny a dusíme pod pokrievkou, kým zmäknú. Osolíme, prilejeme vodu, pridáme dijonsku horčicu a múku. Miešame, kým vznikne jednotná omáčka. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Primiešame ich k šampiňónovej omáčke.
Servírovanie
Krémové šampiňónové cestoviny servírujeme posypané lístkami petržlenovej vňate.