Kaprie hranolky vo vínnom cestíčku so zemiakovým šalátom
Suroviny
Kapor
- 600 g filety z kapra
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvý tymian
- 1 lyžička štipľavej mletej papriky Kania
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
- 3 lyžice zemiakového škrobu Belbake
- 3 lyžice hladkej múky Belbake
- 1 a ½ lyžičky kypiaceho prášku do pečiva Belbake
- 1 vajce
- 100 ml suchého bieleho vína
- repkový olej Vita D'or
Šalát
- 90 g zeleru
- 90 g petržlenu
- 120 g mrkvy
- 300 g varených zemiakov
- 90 g kyslých uhoriek Freshona
- 30 g cibule
- 1 lyžice plnotučnej horčice Kania (podľa chuti)
- 210 g majonézy Kania
- 1 lyžička krupicového cukru (podľa chuti)
- uhorková šťava (podľa chuti)
Servírovanie
- 1 lahôdková cibuľka
- 1 citrón
- petržlenová vňať
Potrebujeme
- krájač na zemiaky, kuchynské papierové utierky
POSTUP
Kapor
Kapra naporcujeme na hranolčeky, ktoré ochutíme soľou, korením, nadrobno nasekaným cesnakom, tymianom, mletou paprikou, a necháme marinovať približne 60 minút.
Z hladkej múky, soli, korenia, škrobu, prášku do pečiva, vína a vajca pripravíme redšie cesto, konzistenciou podobné cestu na palacinky. Víno prilievame postupne, aby sa netvorili hrudky.
Rybu obalíme v cestíčku a smažíme na rozpálenom oleji dozlatista. Nakoniec preložíme na papierové utierky, aby stiekol prebytočný tuk.
Šalát
Zemiaky v šupke a ošúpanú zeleninu uvaríme vo vode alebo nad parou a necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme. Uvarenú zeleninu pretlačíme cez kolieskový krájač na zemiaky a zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou a kyslými uhorkami. Ochutíme soľou, korením, majonézou, šťavou z uhoriek, horčicou, cukrom a necháme odležať. Pred podávaním znova dochutíme podľa chuti.
Servírovanie
Kaprie hranolky servírujeme s plátkom citróna, zemiakovým šalátom, ozdobené vyprážanou petržlenovou vňaťou a nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.