Kuracie prsia so zeleninou a ryžou na ázijský spôsob
Suroviny
- 300 g Basmati ryže Golden Sun
- rastlinný olej Vita D´or
- soľ Kania
- 1 lahôdková cibuľka
- 1 červená paprika
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cm zázvoru
- 2 lyžice sójovej omáčky Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 300 – 500 g kuracích pŕs
- 1 lyžička medu
Potrebujeme: panvicu
POSTUP
Ryžu orestujeme na oleji dosklovita a zalejeme dvojnásobným objemom vody. Osolíme, varíme do zhustnutia, vypneme, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť cca 30 minút. Odokryjeme a premiešame.
Papriku, lahôdkovú cibuľku a cibuľu nakrájame na stredne veľké kúsky a odložíme nabok.
Mäso nakrájame na rezance a v mise zmiešame s nadrobno nasekaným zázvorom a cesnakom. Osolíme, okoreníme, prilejeme sójovú omáčku a med podľa chuti. Vo woku zohrejeme olej, pridáme marinované mäso s cibuľou. Dôkladne orestujeme, kým sa odparí všetka tekutina. Na záver prihodíme červenú papriku a lahôdkovú cibuľku a opekáme domäkka.
Servírovanie
Kuracie prsia servírujeme so zeleninou a ryžou.