9
64
Lasagne s mletým mäsom a orechami

Lasagne s mletým mäsom a orechami

1 h 0 m
6 porcií
  • 1 kg mletého bravčového mäsa z pliecka
  • 300 g lasagní Italiamo
  • 1 veľká cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • olivový olej Italiamo
  • 3 lyžice masla
  • 2 bobkové listy Mikado
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice hladkej múky Castello
  • 1 l mlieka
  • 150 g syra Grana Padano Lovilio
  • 1 hrsť vlašských orechov Alesto Fine
  • čerstvý tymian
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

  • metličku
  • strúhadlo
  • sitko
  • veľkú panvicu
  • zapekaciu misu

Postup

Bešamel

Polovicu cibule nasekáme nadrobno a 2 strúčiky cesnaku rozpučíme čepeľou noža. Cibuľu a cesnak spolu s bobkovými listami orestujeme dosklovita v menšom kastróle na troche olivového oleja a 2 lyžiciach masla. Osolíme, okoreníme a prisypeme hladkú múku. Krátko opražíme, zalejeme mliekom, metličkou dôkladne rozmiešame a za pravidelného miešania varíme približne 10 minút, kým nevznikne hladký bešamel. Na záver pridáme 50 g najemno nastrúhaného syra Grana Padano, premiešame a ešte krátko povaríme. Ak je bešamel príliš hustý, môžeme ho zriediť trochou mlieka. Hotový precedíme cez sitko.

Mleté mäso

Druhú polovicu cibule a 3 strúčiky cesnaku nasekáme najemno a orestujeme na veľkej panvici na olivovom oleji dozlatista. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme hrsť nahrubo nasekaných vlašských orechov a hrsť natrhaného tymianu. Dôkladne premiešame a opekáme do zlatohneda. Zmes podlejeme bielym vínom, alkohol necháme odpariť a na záver pridáme asi 1 lyžicu masla. Premiešame a stiahneme z plameňa.

Lasagne

Plátky lasagní krátko predvaríme v osolenej vriacej vode, aby trochu zmäkli. Potom ich scedíme a prepláchneme studenou vodou. Dno zapekacej misy vymažeme trochou bešamelu, naň rovnomerne rozložíme plátky lasagní a 1/3 mäsovej zmesi. Polejeme 1/3 bešamelu a vrstvíme v rovnakom poradí, kým neminieme všetky suroviny. Lasagne zakončíme plátkami lasagní a potrieme bešamelom. Na záver posypeme asi 100 g najemno nastrúhaného syra Grana Padano a trochou čerstvého tymianu. Pečieme v rúre pri teplote 200 °C asi 40 minút.

Servírovanie

Pred podávaním posypeme lasagne nasekanou petržlenovou vňaťou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    26. január 2019, 14:21

    Ja pridavam do omacky aj lupane paradajky a 2 nastruhane mrkvy najemno, je to vyborne. Platy vobec nepredvaram. A navrch davam urcite ooovela viac syra :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. október 2016, 16:06

    Výborný recept. Akurat na bešamel mi nestačili 2 lyžice múky.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    31. január 2016, 14:46

    platy sa zlepili aj mne. nabuduce skusim variantu s namocenim do vlaznej vody. Akurat mam vsetko v trube a pevne verim, ze to bude super :) btw, videla som recepty, kde sa tie platy vobec nevaria a plus ide tam aj taka ta pretlakova omacka. mate aj s tym skusenost?

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      08. november 2017, 23:47

      Ja lasagne močíme vo vlažnej vode a omáčku robíme z čerstvých paradajok, olúpaných "kúpenských" v takom tetrapack balení a šmrcnem tam jeden väčší pretlak pre chuť. Do toho korenie, soľ, bazalku (povaríme) a nalejem na mleté mäso s bešamelom. A na to pláty a zopakovať. Už som skúšala miesto bešamelu aj kyslú smotanu a bolo to božskééééé.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. jún 2015, 12:30

    je to dobre len sa zlepili tie platna

    Odpovedať
  • Zuzana
    05. apríl 2015, 22:57

    výborné ! len som mala troška problém s plátami lasagni, strašne sa mi zlepovali, tak som sa natrápila trošku:)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info