Halloumi na grile s kuskusovým šalátom
- 2 syry halloumi Eridanous
- 200 g kuskusu Campo Largo
- 1 granátové jablko
- 3 stonky stonkového zeleru
- 1/2 červenej cibule
- 1 zelené jablko
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- šťava z 1 citróna
- čerstvé bylinky (bazalka, mäta, petržlenová vňať)
POSTUP
POTREBUJEME
- kuchynské papierové utierky
- gril
- grilovacie kliešte
Na grilovačku si vopred pripravíme kuskus, ktorý uvaríme podľa návodu na obale. Granátové jablko rozštvrtíme, vylúpneme z neho zrniečka a prisypeme k vychladnutému kuskusu. Pridáme nadrobno nakrájané stonky zeleru, cibuľu a zelené jablko. Ochutíme soľou a korením. Pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou. Na záver ešte primiešame nasekané bylinky zbavené drevnatých stoniek. Syry rozbalíme, osušíme a ugrilujeme na rozpálenom grile z obidvoch strán dozlatohneda. Pred servírovaním ich nakrájame na tenšie plátky.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme kuskusový šalát. Naň položíme plátky syra, pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme lístkami bazalky.