
Malinovo-pistáciové tiramisu
Suroviny
- 250 g mascarpone Milbona
- 5 pl pistáciovej nátierky Maribel
- 200 g smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 200 g mrazených malín Freshona
- 3 pl malinového džemu Maribel
- 300 ml kávy Bellarom
- 28 dlhých piškót Sondey
Ešte budeme potrebovať:
- bielu čokoládu Fin Carré
Potrebujeme
hlbší pekáč 30 x 21 x 6,3 cm, ponorný mixér
POSTUP
V miske zmiešame mascarpone s pistáciovou nátierkou. V druhej nádobe vyšľaháme smotanu na šľahačku a stierkou zamiešame k pistáciovému mascarpone. Mrazené maliny s malinovým džemom rozmixujeme ponorným mixérom. Kávu vylejeme do hlbokého taniera. Každú piškótu namočíme do kávy a poukladáme vedľa seba ako základ na tiramisu. Navrstvíme ½ pistáciového krému a na to ¾ malinového pyré. Pokračujeme ďalšou vrstvou namočených piškót a ½ pistáciového krému. Zvyšné malinové pyré navrstvíme lyžicou po väčších kvapkách. Špáradlom vytvoríme ornamenty a odložíme do chladničky minimálne na 4 hodiny.
Servírovanie
Malinovo-pistáciové tiramisu podávame s hoblinkami z bielej čokolády.