Tiramisu palacinková torta
Suroviny
Palacinky
- 400 g hladkej múky Belbake
- 3 lyžice kryštálového cukru Belbake
- 600 ml plnotučného mlieka Pilos
- štipka soli Kania
- 150 ml repkového oleja Vita D’or
- 4 vajcia
- 275 ml perlivej minerálnej vody Saguaro
Krém
- 500 g mascarpone Lovilio
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 15 ml amaretta Armilar
- 30 g práškového cukru Belbake
- 30 ml espressa
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Sirup
- 25 ml amaretta Armilar
- 100 ml vody
- 1 lyžica marhuľového džemu Maribel
Ešte potrebujeme
- kakao Belbake
- čerstvé maliny
Potrebujeme
stredne veľkú panvicu
POSTUP
Palacinky
Všetky suroviny spolu zmiešame a necháme aspoň 30 minút odstáť v chladničke. Palacinky opekáme na rozohriatej panvici z obidvoch strán dozlatista.
Krém
Všetky suroviny okrem smotany spolu zmiešame. Smotanu vyšľaháme do tuha a stierkou zapracujeme.
Sirup
Zmiešaním amaretta, vody a džemu pripravíme sirup.
Na podnos nanesieme lyžičku krému, na ktorú uložíme palacinku. Postupne pridáme vrstvu sirupu, krému a kakaa. Postup opakujeme a na záver ukončíme vrstvou kakaa. Dozdobíme čerstvými malinami.