Morčacie prsia s ryžovým šalátom
- 1000 g morčacích pŕs vcelku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Promienna
- 150 g basmati ryže Golden Sun
- 100 g červenej papriky
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 červená cibuľa
- 50 g hrozienok Belbake
- 100 g čerstvého ananásu
- 50 g kyslej smotany Pilos (18% tuku)
- 100 ml bieleho jogurtu Pilos
- 4 lyžice karí korenia Mikado
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Mikado
- šťava z 1 citróna
- čerstvý poľníček
Postup
POTREBUJEME
- kuchynský špagát
- zapekacia misu
- teplomer so sondou
- alobal
Umyté a osušené morčacie prsia osolíme, okoreníme a zviažeme pomocou kuchynského špagátu. Opečieme ich na rozpálenej panvici s olejom. Potom ich preložíme do zapekacej misy a podlejeme trochou vody. Do tenšej časti mäsa zapichneme teplomer a pečieme vo vyhriatej rúre pri 150 °C tak dlho, kým teplota mäsa vystúpi na 65 °C. Potom ich vyberieme z rúry, prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a necháme odpočívať. Po 15 minútach odstránime špagát a mäso nakrájame na plátky.
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Pridáme k nej červenú papriku nakrájanú na kocky, lahôdkovú cibuľku a červenú cibuľu najemno, ananás na kocky a hrozienka. Potom primiešame kyslú smotanu a jogurt. Dochutíme karí korením, mletou paprikou, citrónovou šťavou a soľou. Dôkladne premiešame a necháme odležať v chladničke, aby sa všetky chute spojili.
Servírovanie
Šalát podávame s plátkami morčacích pŕs, dozdobené lahôdkovou cibuľkou nakrájanou na kolieska a šalátom poľníček.