1
6
Bravčové karé so zelenou špargľou

Bravčové karé so zelenou špargľou

45 min
4 porcie

Bravčové karé so šunkou

  • 8 plátkov bravčovej pečene bez kosti
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Mikado
  • 8 – 10 lístkov čerstvej bazalky
  • 8 plátkov schwarzwaldskej šunky Dulano
  • repkový olej Promienna 

 

Holandská omáčka

  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 3 guľôčky celého čierneho korenia Mikado
  • 2 bobkové listy Mikado
  • 1 a ½ cibule
  • 2 žĺtky
  • 100 ml prepusteného masla 
  • šťava z 1/2 citróna
  • mleté čierne korenie Mikado 
  • soľ Castello

 

Zemiaky so zelenou špargľou

  • 400 g zelenej špargle
  • 400 g malých zemiakov
  • soľ Castello
  • celá rasca Mikado 
  • 2 lyžice masla Pilos
  • čerstvá petržlenová vňať 
  • čerstvá bazalka (na ozdobu)

POSTUP

POTREBUJEME

  • špáradlá

Bravčové karé so šunkou

Plátky pečene osolíme, okoreníme a na každý položíme list bazalky. Plátky zabalíme do šunky, pritlačíme a upevníme pomocou špáradiel. Pečene sprudka opečieme na rozpálenej panvici s olejom z obidvoch strán. Stiahneme z ohňa a pod pokrievkou necháme odpočinúť.

Holandská omáčka

V kastróle si z bieleho vína, guľôčok celého čierneho korenia, bobkových listov a nadrobno nasekanej cibule pripravíme redukciu (mala by sa zredukovať na 1/3 pôvodného množstva). Po uvarení scedíme a necháme trochu vychladnúť.
V miske vyšľaháme žĺtky s vychladnutou redukciou. Misku preložíme nad paru a žĺtky vyšľaháme do hustej peny. Stiahneme z ohňa a za stáleho šľahania postupne prilievame prepustené maslo (prepustené maslo a vyšľahané žĺtky musia mať približne rovnakú teplotu). Ochutíme citrónovou šťavou, korením a soľou. Video, ako pripraviť prepustené maslo, nájdete na kuchynalidla.sk v kategórii abeceda varenia.

Zemiaky so zelenou špargľou

Špargľu krátko oblanšírujeme - povaríme 2 – 3 minúty vo vriacej osolenej vode. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode s trochou rasce. Vychladnuté uvarené zemiaky ošúpeme. V rozohriatej panvici s trochou vody zohrejeme rozpolené zemiaky, špargľu, maslo, soľ a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.

Servírovanie

Pečene zbavené špáradiel podávame so zemiakmi a špargľou. Jedlo prelejeme zmesou masla a petržlenovej vňate a ozdobíme bazalkou. Holandskú omáčku servírujeme v samostatnej miske.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info