2
4
Morčací rezeň plnený camembertom a brusnicami

Morčací rezeň plnený camembertom a brusnicami

1 h 0 m
5 porcií

ZEMIAKOVO-ZELEROVÉ PYRÉ

  • 800 g zemiakov
  • 300 g zeleru
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 150 ml mlieka Pilos (3,5 %)

 

PLNENÝ REZEŇ

  • 800 g morčacieho prsného rezňa
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 100 g mladého špenátu
  • 1 camembert Pilos
  • 1 hrsť sušených brusníc Alesto
  • olivový olej Primadonna
  • 2 lyžice masla Pilos
  • šťava z ½ citróna

 

OCHUTENÝ ŠPENÁT

  • 2 hrste mladého špenátu
  • olivový olej Primadonna
  • šťava z ½ citróna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania

POSTUP

POTREBUJEME

  • sitko
  • mixér s nadstavcom metlička
  • potravinársku fóliu
  • tĺčik na mäso
  • špáradlá
  • grilovaciu panvicu vhodnú do rúry
  • alobal
  • mixér

ZEMIAKOVO-ZELEROVÉ PYRÉ

Očistené zemiaky a zeler nakrájame na menšie kúsky a varíme vo vriacej osolenej vode domäkka. Tesne pred dovarením v druhom kastróle roztopíme maslo v mlieku. Precedené zemiaky so zelerom presypeme do mixéra, prilejeme asi 2/3 zohriateho mlieka a mixujeme dohladka. Podľa potreby prilievame zvyšné mlieko.

PLNENÝ REZEŇ

Očistené mäso nakrájame tak, aby nám vzniklo 5 veľkých plátkov. Pod fóliou ich mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme, do stredu každého plátku položíme umytý a osušený špenát, plátok syra camembert a sušené brusnice. Pevne zrolujeme a špáradlami uzatvoríme. Opekáme na rozohriatej panvici s olejom zo všetkých strán dozlatohneda. Potom vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na približne 5 minút. Po dopečení do panvice pridáme maslo, pokvapkáme citrónovou šťavou a plnené rezne zbavíme špáradiel.

OCHUTENÝ ŠPENÁT

Špenát pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Dochutíme soľou a korením.

SERVÍROVANIE

Do stredu taniera naservírujeme porciu zemiakovo-zelerového pyré. Na vrch položíme na polovice prekrojený plnený rezeň preliaty výpekom. Podávame s ochuteným špenátom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info