Morčací rezeň plnený camembertom a brusnicami
ZEMIAKOVO-ZELEROVÉ PYRÉ
- 800 g zemiakov
- 300 g zeleru
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 2 lyžice masla Pilos
- 150 ml mlieka Pilos (3,5 %)
PLNENÝ REZEŇ
- 800 g morčacieho prsného rezňa
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 g mladého špenátu
- 1 camembert Pilos
- 1 hrsť sušených brusníc Alesto
- olivový olej Primadonna
- 2 lyžice masla Pilos
- šťava z ½ citróna
OCHUTENÝ ŠPENÁT
- 2 hrste mladého špenátu
- olivový olej Primadonna
- šťava z ½ citróna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
- mixér s nadstavcom metlička
- potravinársku fóliu
- tĺčik na mäso
- špáradlá
- grilovaciu panvicu vhodnú do rúry
- alobal
- mixér
ZEMIAKOVO-ZELEROVÉ PYRÉ
Očistené zemiaky a zeler nakrájame na menšie kúsky a varíme vo vriacej osolenej vode domäkka. Tesne pred dovarením v druhom kastróle roztopíme maslo v mlieku. Precedené zemiaky so zelerom presypeme do mixéra, prilejeme asi 2/3 zohriateho mlieka a mixujeme dohladka. Podľa potreby prilievame zvyšné mlieko.
PLNENÝ REZEŇ
Očistené mäso nakrájame tak, aby nám vzniklo 5 veľkých plátkov. Pod fóliou ich mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme, do stredu každého plátku položíme umytý a osušený špenát, plátok syra camembert a sušené brusnice. Pevne zrolujeme a špáradlami uzatvoríme. Opekáme na rozohriatej panvici s olejom zo všetkých strán dozlatohneda. Potom vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na približne 5 minút. Po dopečení do panvice pridáme maslo, pokvapkáme citrónovou šťavou a plnené rezne zbavíme špáradiel.
OCHUTENÝ ŠPENÁT
Špenát pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Dochutíme soľou a korením.
SERVÍROVANIE
Do stredu taniera naservírujeme porciu zemiakovo-zelerového pyré. Na vrch položíme na polovice prekrojený plnený rezeň preliaty výpekom. Podávame s ochuteným špenátom.