Mäsové guľôčky so škoricovo-paradajkovou omáčkou
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvá petržlenová vňať
- 1 vajce
- 5 lyžíc strúhanky Belbake
- 500 g mletého mäsa mix
- soľ Belbake
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- rastlinný olej Promienna
- 1 paprika
- 150 ml kuracieho vývaru
- 2 konzervy lúpaných krájaných paradajok Nostia
- 1 lyžička mletej škorice Mikado
- ryža Tiradell
1/2 cibule, 1 strúčik cesnaku a hrsť petržlenovej vňate nasekáme nadrobno. Spolu s vajíčkom a strúhankou pridáme k mletému mäsu. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Všetko dôkladne premiešame. Z mäsa vytvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v hladkej múke. Na panvici zohrejeme olej a mäsové guľôčky opečieme dozlatista.
Z papriky vyrežeme jadrovník a nakrájame ju na kocky. Druhú polovicu cibule a jeden strúčik cesnaku nasekáme nadrobno. Cibuľu, cesnak a papriku opražíme na panvici na 2 lyžiciach oleja. Pridáme vývar, paradajky z konzervy a mletú škoricu. Za občasného miešania varíme 20 minút. Potom pridáme do omáčky mäsové guľôčky, premiešame, prikryjeme pokrievkou a varíme spolu ešte asi 10 minút. Na záver ochutíme soľou a čiernym mletým korením.
Mäsové guľôčky podávame s varenou ryžou.