Morčacie prsia v paprikovej omáčke so šunkou
- 100 g delikatesnej varenej šunky Dulano
- 1/2 cibule
- slnečnicový olej Promienna
- 100 g červenej papriky
- 4 šampiňóny
- 3 lyžičky paradajkového pretlaku Mikado
- 1 lyžička mletej sladkej papriky Kania
- 3 lyžice vínneho destilátu Majestät
- asi 300 ml morčacieho vývaru
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 600 g morčacích rezňov
- 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- čerstvá petržlenová vňať
- 5 malých sterilizovaných uhoriek Freshona
Potrebujeme
- tyčový mixér
- veľkú a malú panvicu
Papriková omáčka
Cibuľu, 50 g červenej papriky a 2 šampiňóny nakrájame nadrobno a orestujeme v hrnci na rozpálenom oleji. Po chvíli pridáme paradajkový pretlak, premiešame a prisypeme sladkú mletú papriku. Krátko restujeme, podlejeme vínnym destilátom a necháme prevariť, aby sa alkohol zredukoval. Podlejeme vývarom. Osolíme, okoreníme a varíme 15 – 20 minút, kým všetky suroviny zmäknú. Potom omáčku rozmixujeme dohladka.
Morčacie prsia
Morčacie rezne nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na väčšej panvici na rozpálenom oleji. Podlejeme pripravenou omáčkou a krátko prevaríme. Nakoniec zjemníme vyšľahanou sladkou smotanou a ochutíme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Šunka s restovanou zeleninou
Zvyšnú červenú papriku a šampiňóny nakrájame na väčšie kusy. Uhorky pozdĺžne prekrojíme. Všetko orestujeme na menšej panvici na rozpálenom oleji. Trochu osolíme a okoreníme. Pridáme na rezance nakrájanú šunku a trochu nasekanej petržlenovej vňate. Krátko prehrejeme.
Servírovanie
Na hlboký tanier naložíme morčacie prsia s paprikovou omáčkou a ozdobíme restovanou šunkou so zeleninou. Podávame s ryžou.