0
2
Celozrnné špagety s vínnou klobásou

Celozrnné špagety s vínnou klobásou

20 min
4 porcie

Suroviny

  • 400 g celozrnných špagiet Combino
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 3 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1 štipľavá paprička
  • 200 g vínnej klobásy
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 konzerva (400 g) krájaných paradajok Freshona
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • syr s modrou plesňou Rival

Potrebujeme

  • strúhadlo

POSTUP

Špagety varíme vo vriacej osolenej vode „al dente“ a priebežne miešame.

Medzitým v panvici s rozohriatym olejom dozlatista orestujeme na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme na rezance nasekanú papriku, na kúsky nakrájanú klobásu a krátko restujeme. Podlejeme bielym vínom, okoreníme, opatrne osolíme a alkohol necháme odpariť. Následne ochutíme paradajkami z konzervy a krátko povaríme.

Pred koncom pridáme skoro uvarené špagety a dovaríme v paradajkovej omáčke. Nakoniec dochutíme natrhanými lístkami bazalky.

Servírovanie

Špagety s vínnom klobásou servírujeme posypané strúhaným syrom a čerstvo namletým korením. Pokvapkáme olejom a dozdobíme lístkami bazalky.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať