Celozrnné špagety s vínnou klobásou
Suroviny
- 400 g celozrnných špagiet Combino
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- 8 strúčikov cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 200 g vínnej klobásy
- 100 ml bieleho suchého vína
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 konzerva (400 g) krájaných paradajok Freshona
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- syr s modrou plesňou Rival
Potrebujeme
- strúhadlo
POSTUP
Špagety varíme vo vriacej osolenej vode „al dente“ a priebežne miešame.
Medzitým v panvici s rozohriatym olejom dozlatista orestujeme na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme na rezance nasekanú papriku, na kúsky nakrájanú klobásu a krátko restujeme. Podlejeme bielym vínom, okoreníme, opatrne osolíme a alkohol necháme odpariť. Následne ochutíme paradajkami z konzervy a krátko povaríme.
Pred koncom pridáme skoro uvarené špagety a dovaríme v paradajkovej omáčke. Nakoniec dochutíme natrhanými lístkami bazalky.
Servírovanie
Špagety s vínnom klobásou servírujeme posypané strúhaným syrom a čerstvo namletým korením. Pokvapkáme olejom a dozdobíme lístkami bazalky.