Kuracie prsia so syrom, hruškami a brusnicami
- 1 kg kuracích pŕs
- 3 hrušky
- citrónová šťava
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- bio olivový olej Primadonna
- 150 g kozieho syra Chêne d´Argent
- 1 hrsť sušených brusníc Alesto
- 50 ml suchého bieleho vína
- 2 lyžice masla Pilos
- 1 kg zemiakov
- 2 červené cibule
- čerstvý tymian
Postup
Potrebujeme
- sitko
- grilovaciu panvicu
Kuracie prsia s kozím syrom
Z umytých, neošúpaných hrušiek vyberieme jadrovníky. Hrušky nakrájame na plátky. Preložíme ich do misky, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu marinovať. Umyté a osušené kuracie prsia narežeme pozdĺžne, aby nám vznikli ploché rezne. Osolíme ich, okoreníme a opečieme na panvici s rozohriatym olivovým olejom spolu s plátkami hrušiek. Keď je mäso opečené z jednej strany dozlatohneda, otočíme ho a na každý rezeň položíme plátky hrušky, navrstvíme 1 lyžicu kozieho syra a pridáme brusnice, ktoré sme varili v bielom víne domäkka. Potom na panvicu pridáme maslo a biele víno, v ktorom sa varili brusnice. Necháme prejsť varom a stiahneme z ohňa. Zakryjeme alobalom a necháme 3 - 4 minúty dôjsť.
Restované zemiaky s červenou cibuľou a tymianom
Umyté a očistené zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme ich do polomäkka vo vriacej osolenej vode. Scedíme a opečieme na rozohriatej panvici s olivovým olejom dozlatista. Ochutíme ich korením a tymianom. Potom pridáme červenú cibuľu nakrájanú na kolieska. Restujeme, kým cibuľa a zemiaky nezmäknú.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme porciu restovaných zemiakov a vedľa položíme kuracie prsia s kozím syrom, hruškami a brusnicami. Jedlo môžeme poliať výpekom a dozdobiť lístkami čerstvej bazalky.