Pečený pstruh so šalátom z kalerábu a kukurice
- 4 filety pstruha lososovitého s kožou
- 4 kaleráby
- 100 g sterilizovanej cukrovej kukurice Freshona
- 2 lyžice bio chia semienok
- 125 ml plnotučného bieleho jogurtu Pilos
- 1 hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- šťava z 1 citróna
- olivový olej Primadonna
- 1 lyžica masla Pilos
- 3 strúčiky cesnaku
POSTUP
POTREBUJEME
Vo veľkej mise zmiešame kaleráby nakrájané na rezance, odkvapkanú kukuricu, chia semienka, jogurt a nahrubo nasekanú petržlenovú vňať. Dochutíme soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou a necháme odležať. Filety očistíme od šupín, kožu narežeme a osolíme. Z druhej strany okoreníme a pečieme kožou nadol na rozpálenej panvici s olivovým olejom dochrumkava. Pred dokončením pridáme lyžicu masla, strúčiky cesnaku a niekoľko stoniek petržlenovej vňate. Stiahneme z plameňa, rybu obrátime kožou nahor a necháme dôjsť.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme porciu šalátu a opečenú filetu, ktorú prelejeme výpekom.