0
18
Mrkvová torta s pomarančom

Mrkvová torta s pomarančom

2 h 45 m
12 porcií

Suroviny

Korpus

  • 3 vajcia
  • 200 g kokosového cukru
  • 100 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 60 ml pomarančovej šťavy Solevita
  • 200 g polohrubej múky Belbake
  • 100 g mletých pekanových orechov Alesto
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička mletej škorice Kania
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 300 g strúhanej mrkvy


Plnka

  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 200 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic Milbona
  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 140 g práškového cukru Belbake
  • kôra z 1 pomaranča
  • 1  pomarančový džem Maribel


Zdobenie

  • 80 g sekaných pekanových orechov Alesto
  • marcipánová modelovacia hmota alebo pomaranč

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom metlička, strúhadlo, dve okrúhle formy s vyberateľným dnom a priemerom 18 cm, papier na pečenie, cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou

POSTUP

Korpus

Vajcia šľaháme s cukrom do peny. Primiešame olej a šťavu. Prisypeme sypké suroviny a zašľaháme. Na záver už len ručne zapracujeme nahrubo nastrúhanú mrkvu.

Cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie.

Tip: Ak pečieme tortu v klasickej forme s priemerom 24 cm, tak množstvo surovín zdvojnásobíme. 

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 – 45 minút. Upečené ich necháme vo forme vychladnúť.

Krém

Mascarpone spolu s nátierkou, smotanou a cukrom šľaháme dotuha. Ochutíme nastrúhanou pomarančovou kôrou a ručne opatrne premiešame. Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou.

Korpusy vyrežeme z formy a stiahneme papier na pečenie. Vrch korpusov zrežeme. Spodnú časť potrieme polovicou džemu a ozdobne nanesieme polovicu krému. Naň uložíme druhý korpus zrezanou časťou smerom dole. Potrieme ho džemom a dozdobíme krémom.

Zdobenie

Mrkvovú tortu posypeme nahrubo nasekanými orechmi a dozdobíme marcipánovými mrkvičkami alebo nastrúhanou pomarančovou kôrou.

Tip: Ako vymodelovať marcipánové mrkvičky sa dozvieš vo videu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať