Mrkvová torta s pomarančom
Suroviny
Korpus
- 3 vajcia
- 200 g kokosového cukru
- 100 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 60 ml pomarančovej šťavy Solevita
- 200 g polohrubej múky Belbake
- 100 g mletých pekanových orechov Alesto
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 lyžička mletej škorice Kania
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 300 g strúhanej mrkvy
Plnka
- 500 g mascarpone Lovilio
- 200 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic Milbona
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 140 g práškového cukru Belbake
- kôra z 1 pomaranča
- 1 pomarančový džem Maribel
Zdobenie
- 80 g sekaných pekanových orechov Alesto
- marcipánová modelovacia hmota alebo pomaranč
Potrebujeme
- robot s nadstavcom metlička, strúhadlo, dve okrúhle formy s vyberateľným dnom a priemerom 18 cm, papier na pečenie, cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou
POSTUP
Korpus
Vajcia šľaháme s cukrom do peny. Primiešame olej a šťavu. Prisypeme sypké suroviny a zašľaháme. Na záver už len ručne zapracujeme nahrubo nastrúhanú mrkvu.
Cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie.
Tip: Ak pečieme tortu v klasickej forme s priemerom 24 cm, tak množstvo surovín zdvojnásobíme.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 – 45 minút. Upečené ich necháme vo forme vychladnúť.
Krém
Mascarpone spolu s nátierkou, smotanou a cukrom šľaháme dotuha. Ochutíme nastrúhanou pomarančovou kôrou a ručne opatrne premiešame. Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou.
Korpusy vyrežeme z formy a stiahneme papier na pečenie. Vrch korpusov zrežeme. Spodnú časť potrieme polovicou džemu a ozdobne nanesieme polovicu krému. Naň uložíme druhý korpus zrezanou časťou smerom dole. Potrieme ho džemom a dozdobíme krémom.
Zdobenie
Mrkvovú tortu posypeme nahrubo nasekanými orechmi a dozdobíme marcipánovými mrkvičkami alebo nastrúhanou pomarančovou kôrou.
Tip: Ako vymodelovať marcipánové mrkvičky sa dozvieš vo videu.