Nepečená tiramisu roláda s vaječným likérom a gaštanmi
Suroviny
Na namáčanie
- 10 g rozpustnej kávy Bellarom
- 200 ml horúcej vody
- 100 ml vaječného likéru
Krém
- 400 g mascarpone Milbona
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 500 g gaštanového pyré Culinea
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- 50 ml vaječného likéru
Ešte budeme potrebovať
- 300 – 400 g dlhých cukrárskych piškót Sondey
Na posypanie a ozdobu
- 50 g kakaa Belbake
- čokoládové bonbóny J.D.Gross
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou
Postup
Na namáčanie
Rozpustnú kávu zmiešame s horúcou vodou. Keď sa káva úplne rozpustí, prilejeme vaječný likér a zmes premiešame. Necháme vychladnúť.
Krém
Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie dopolotuha. Pridáme gaštanové pyré a zašľaháme ho do krému. Krém osladíme a stužíme roztopenou vlažnou bielou čokoládou. Na záver primiešame vaječný likér na ochutenie. Časť krému prenesieme do cukrárskeho vrecka. Do vychladnutej zmesi namáčame piškóty a ukladáme ich vedľa seba. V troch radoch po 9 piškót. Na piškóty nanesieme krém, najskôr do stredu a následne ho roztrieme ku okrajom. Roládu zrolujeme a necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
Servírovanie
Nepečenú tiramisu roládu posypeme kakaom, ozdobíme krémom a čokoládovými bonbónmi.