
Nepečený pudingáč s broskyňami
Suroviny
- 33 ks maslových sušienok Sondey
- 1 l polotučného mlieka Pilos
- 2 Zlaté Steblá Belbake
- 80 g masla Pilos
- 80 g mliečnej čokolády Fin Carré
- 1 konzerva zaváraných broskýň Freshona (480 g pevný podiel)
Ešte budeme potrebovať
- 50 g horkej čokolády Fin Carré
Potrebujeme
hlboký plech/zapekacia misa 30 x 21 x 6,3 cm , hrniec
POSTUP
V pohári rozmiešame 100 ml mlieka so Zlatým steblom tak, aby sme rozpustili všetky hrudky. Zvyšné mlieko vylejeme do hrnca a zahrejeme tesne pod bod varu. Za stáleho miešania prilejeme zmes zo Zlatého stebla a miešame cca 3 minúty, kým puding zhustne. Odstavíme z ohňa, pridáme maslo a čokoládu. Miešame, kým sa vytvorí hladký krém. Dno formy vystelieme vrstvou maslových sušienok, potrieme ⅓ pudingu a ½ na plátky nakrájaných zaváraných broskýň. Celý postup, sušienky, pudingový krém, broskyne zopakujeme a ukončíme vrstvou maslových sušienok potretých krémom. Hotový koláč odložíme do chladničky na minimálne 4 hodiny.
Servírovanie
Nepečený pudingáč s broskyňami podávame s hoblinkami horkej čokolády.