0
11
Šťavnatá jablková punčová torta

Šťavnatá jablková punčová torta

1 h 45 m
12 porcií

Suroviny

Korpus

  • 12 vajec
  • štipka soli Kania
  • 220 g kryštálového cukru Belbake
  • 200 g polohrubej múky Belbake
  • 1 kypriaci prášok do pečiva Belbake
  • 175 g mletých vlašských orechov Alesto


Jablkový punč

  • 500 ml jablkovej šťavy Solevita (100 %) alebo jablkového džúsu
  • 1 bio citrón nakrájaný na plátky
  • 60 g kryštálového cukru Belbake
  • 60 g medu
  • šťava z 1 citróna
  • 1 lyžička mletej škorice Kania
  • 10 klinčekov
  • 60 ml tuzemáku Alliance


Zdobenie

  • 1 bielok
  • 200 g práškového cukru Belbake
  • šťava z ½ citróna
  • 1 jablko
  • 50 g vlašských orechov Alesto


Ešte potrebujeme

  • 200 g ovocného pyré (jablko-hruška) Freshona alebo jablkovej výživy
  • 100 g mletých vlašských orechov Alesto
  • 200 g ríbezľového džemu Maribel

Potrebujeme

robot s nadstavcom metlička, stierku, papier na pečenie, dve tortové formy s vyberateľným dnom a priemerom cca 22 cm, sitko, dlhý zúbkovaný nôž, metličku


POSTUP

Korpus

V robote šľaháme bielky so štipkou soli a keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame cukor. Do tuhého snehu stierkou opatrne zapracujeme najprv žĺtky a potom ostatné sypké suroviny. Cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch papierom na pečenie vystlaných foriem a povrch zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 45 minút.

Jablkový punč

Všetky suroviny okrem tuzemáku zmiešame v kastróle a varíme asi 10 minút. Potom stiahneme z ohňa, prilejeme tuzemák, precedíme a necháme vychladnúť.

Vychladnuté upečené korpusy vyrežeme z formy. 

Jeden korpus nakrájame na kocky, ktoré preložíme do misky a zmiešame s ovocným pyré, mletými orechmi a punčom.

Druhý korpus pozdĺžne prerežeme na polovicu. Obe polovice potrieme džemom a jednu z nich uložíme na dno formy. Pridáme vrstvu punčoviny a dôkladne utlačíme. Na punčovinu potretou stranou poriadne pritlačíme druhý korpus. Tortu necháme tuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať