Nepravá baklava
Suroviny
Náplň
- 250 g nesolených pistácií Alesto
- 50 g vlašských orechov Alesto
- 35 g masla Pilos
- 60 ml medu
Ešte budeme potrebovať
- 1 lístkové cesto Chef select
- 2 lyžice masla Pilos
- 5 lyžíc medu
- 3 lyžice nesolených rozdrvených pistácií Alesto
Potrebujeme
plech, papier na pečenie
Postup
Pistácie pomelieme najemno a vysypeme do misy. Vlašské orechy tiež pomelieme a pridáme k pistáciám spolu s roztopeným maslom a medom. Rukami spracujeme na lepivú hmotu. Lístkové cesto rozdelíme na 4 pásy. Každý pás naplníme pozdĺžne na jednej strane pistáciovou hmotou a preložíme druhou stranou. Nožíkom cesto rozdelíme na menšie obdĺžniky a vrch potrieme roztopeným maslom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút. Po vybratí z rúry polejeme medom a posypeme rozdrvenými pistáciami.