Muffiny s marcipánom a višňami
- 200 g polohrubej múky Belbake
- 120 g práškového cukru Belbake
- 1 vanilínový cukor
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 1 vajíčko
- 50 ml rastlinného oleja Promienna
- 100 ml mlieka Pilos
- 1 lyžička kakaa Belbake
- 50 g marcipánovej hmoty Belbake
- odkôstkované zavárané višne Harvin
Potrebujeme
- metličku na šľahanie
- plech na muffiny
- papierové košíčky na muffiny
- sitko
Postup
Vo väčšej miske zmiešame múku, práškový, vanilínový cukor a prášok do pečiva. V druhej miske zmiešame vajíčko, olej a mlieko. Potom obidve zmesi spolu vymiešame ručne dohladka. Polovicou cesta naplníme pripravený plech na muffi ny vystlaný papierovými košíčkami. Do druhej polovice cesta primiešame preosiate kakao a naplníme ním zvyšné košíčky. Cesto nalievame do pripravených košíčkov pomocou lyžice len do 2/3. Odkvapkané višne obalíme v marcipánovej hmote a ponoríme ich do každého košíčka. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút.