Čokoládové muffiny s marhuľovým prekvapením
Suroviny
Kakaové cesto na muffiny
- 210 g masla Pilos
- 250 g trstinového cukru Belbake
- 5 g soli Kania
- 4 vajcia
- 280 g hladkej múky Belbake
- 5 g sódy bikarbóny
- 10 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 80 g kakaa Belbake
- 20 g instantnej kávy Bellarom
- 180 ml vody
Čokoládový krém
- 150 g horkej čokolády Fin Carré
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 50 g medu
- 400 g mascarpone Milbona
- 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 250 – 300 g marhúľ v sladkom náleve Freshona
- 12 sušených marhúľ Alesto
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička a lopatka, papierové kočíčky na muffiny, formu na muffiny, cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou, ozdobnú špičku z cukrárskeho vrecka
POSTUP
Kávu zalejeme horúcou vodou a necháme mierne vychladnúť. Maslo vyšľaháme s trstinovým cukrom a soľou do peny. Postupne zašľaháme vajcia. Múku, sódu bikarbónu, kypriaci prášok a kakao preosejeme.
Do maslového základu striedavo pridávame sypkú zmes a vlažnú kávu.
Tip: Káva zvýrazňuje čokoládovú chuť cesta. Ak dezert pripravujeme pre deti, môžeme ju nahradiť mliekom.
Dohladka vymiesené cesto nalejeme do ⅔ papierových kočíkov na muffiny a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút. Upečené muffiny vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.
Krém
Horkú čokoládu, 100 ml smotany na šľahanie a med roztopíme vo vodnom kúpeli. Po stiahnutí z ohňa zmes ešte rozmiešame dohladka.
Studené mascarpone a 300 ml smotany na šľahanie vyšľaháme dopolotuha. Prilejeme vlažnú roztopenú čokoládu a zašľaháme. Hotovým krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou a necháme stuhnúť v chladničke.
Na muffinoch zrežeme vrchy, pomocou špičky do nich urobíme otvory, ktoré naplníme marhuľami. Zo zvyšného cesta (z vnútra muffinov) pripravíme mrveničku.
Na muffiny nanesieme krém, ozdobíme sušenými marhuľami a posypeme zvyšným cestom.