0
8
Pečená hus na červenom víne

Pečená hus na červenom víne

4 h 0 m
8 porcií
  • 1 mladá hus
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čerstvý tymian
  • 700 ml suchého červeného vína
  • 1 hlávka červenej kapusty
  • rastlinný olej Promienna
  • 3 menšie červené cibule
  • 4 bobkové listy Mikado
  • celá rasca Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 4 lyžice medu Confeira
  • 100 ml červeného vínneho octu Acentino
  • 300 ml vody
  • 200 g čučoriedkového džemu Maribel
  • 20 g droždia
  • štipka kryštálového cukru Castello
  • 350 ml teplého mlieka Pilos
  • 600 g polohrubej múky Castello
  • 2 lyžice masla

Potrebujeme

  • pekáč s pokrievkou
  • mixér s metličkami na miesenie
  • kuchynskú utierku
  • parný hrniec
  • drevenú špajdľu

Pečená hus

Umytú a osušenú hus dôkladne nasolíme a necháme ju cez noc odležať v chladničke. Potom ju opláchneme a osušíme. Hus preložíme do pekáča, pridáme pár vetvičiek čerstvého tymianu a podlejeme 350 ml červeného vína. Pečieme pod pokrievkou vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 3 – 4 hodiny. Po 2 hodinách odstránime pokrievku a hus pečieme ďalej odokrytú dochrumkava. Počas pečenia polievame hus výpekom.

Dusená červená kapusta

Z kapusty odstránime vonkajšie listy, prekrojíme a vyrežeme hlúb. Kapustu nakrájame na tenké pásiky. V hrnci necháme rozohriať trochu rastlinného oleja, na ktorom orestujeme červenú cibuľu nakrájanú na tenké pásiky. Ochutíme bobkovými listami a celou rascou. Keď je cibuľa orestovaná, pridáme nakrájanú kapustu, ochutíme soľou, čiernym korením a premiešame. Pridáme med a červený vínny ocot. Podlejeme vodou a 350 ml červeného vína. Primiešame čučoriedkový džem, prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernom plameni približne 45 minút domäkka. Podľa potreby môžeme počas varenia priliať trochu vody.

Domáca parená knedľa

Z rozdrobeného droždia, cukru a 100 ml teplého mlieka si pripravíme kvások. 500 g polohrubej múky zmiešame s pripraveným kváskom, lyžičkou soli a postupne prilievame teplé mlieko. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa bude odliepať od stien nádoby. Cesto poprášime múkou, prikryjeme kuchynskou utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť približne 20 minút.

Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku a vytvarujeme do tvaru knedle. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme ešte 10 minút kysnúť. Medzitým necháme v parnom hrnci zovrieť vodu. Naparovaciu mriežku potrieme kúskom masla a položíme na ňu knedľu. Paríme pod pokrievkou približne 20 minút (počas parenia hrniec neodkrývame, aby knedľa ). Hotovú knedľu vyberieme z parného hrnca, popicháme na viacerých miestach špajdľou a povrch potrieme kúskom masla alebo olejom. Necháme ju chvíľu odstáť a nakrájame.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme 3 – 4 kúsky knedle, porciu dusenej červenej kapusty a kúsok pečenej husi. Celé jedlo môžeme poliať husacím výpekom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info