Zemiakové gnocchi s omáčkou z pečených paradajok a fety
Suroviny
- 500 g cherry paradajok
- ½ cibule
- 6 strúčikov cesnaku
- sušené oregano Kania
- čerstvý rozmarín
- 200 g syra feta Eridanous
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- mleté chilli Kania
- olivový olej Primadonna
- 400 g zemiakových gnocchi Chef Select
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
zapekacia misa, drvič na zemiaky, hrniec, misa, panvica
POSTUP
Do menšieho pekáča vložíme celé cherry paradajky bez stopiek, cibuľu nakrájanú na väčšie kusy, celé olúpané strúčiky cesnaku, ochutíme oreganom a lístkami rozmarínu, pridáme syr feta v celku, osolíme, okoreníme, ochutíme chilli a pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme cca 30 minút. Paradajky by mali mať po tejto dobe zlatistú farbu a syr by sa mal roztekať. Ku koncu pečenia môžeme znížiť teplotu na 180 °C. Následne všetko roztlačíme pučidlom na zemiaky. Omáčku môžeme rozmixovať. Zemiakové gnocchi pridáme do hrnca s vriacou, osolenou vodou a varíme asi 2 minúty. Omáčku vlejeme do hrnca a zohrejme. Pridáme uvarené gnocchi a krátko povaríme. Dochutíme soľou, korením a chilli.
Servírovanie
Podávame v hlbšom tanieri, pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme vetvičkou bazalky.
Tip: „Omáčka sa hodí aj k cestovinám. Ak Vám ostane, je skvelá aj na studeno ako dip s bagetou alebo focacciou.“






Roman Paulus