Preskočiť navigáciu Preskočiť na obsah
Zemiakové gnocchi s omáčkou z pečených paradajok a fety

Zemiakové gnocchi s omáčkou z pečených paradajok a fety

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 500 g cherry paradajok
  • ½ cibule
  • 6 strúčikov cesnaku
  • sušené oregano Kania
  • čerstvý rozmarín
  • 200 g syra feta Eridanous
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • mleté chilli Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 400 g zemiakových gnocchi Chef Select
  • čerstvá bazalka

Potrebujeme

zapekacia misa, drvič na zemiaky, hrniec, misa, panvica


POSTUP

Do menšieho pekáča vložíme celé cherry paradajky bez stopiek, cibuľu nakrájanú na väčšie kusy, celé olúpané strúčiky cesnaku, ochutíme oreganom a lístkami rozmarínu, pridáme syr feta v celku, osolíme, okoreníme, ochutíme chilli a pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme cca 30 minút. Paradajky by mali mať po tejto dobe zlatistú farbu a syr by sa mal roztekať. Ku koncu pečenia môžeme znížiť teplotu na 180 °C. Následne všetko roztlačíme pučidlom na zemiaky. Omáčku môžeme rozmixovať. Zemiakové gnocchi pridáme do hrnca s vriacou, osolenou vodou a varíme asi 2 minúty. Omáčku vlejeme do hrnca a zohrejme. Pridáme uvarené gnocchi a krátko povaríme. Dochutíme soľou, korením a chilli.

Servírovanie

Podávame v hlbšom tanieri, pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme vetvičkou bazalky.

Tip: „Omáčka sa hodí aj k cestovinám. Ak Vám ostane, je skvelá aj na studeno ako dip s bagetou alebo focacciou.“

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať