Bravčové rezne s bryndzou, slaninou a špenátom
- 4 bravčové rezne
- 600 g zemiakov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 pór
- 6 strúčikov cesnaku
- čerstvý tymian
- 150 g masla Pilos
- 80 g slaniny na plátky Dulano
- 200 g bryndze Pilos
- 100 ml suchého bieleho vína
- 125 g mladého špenátu
Postup
Potrebujeme
- sitko
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
Opekané zemiaky s pórom a cesnakom
Očistené a umyté zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vriacej osolenej vode do polomäkka. Scedíme a necháme odkvapkať. Orestujeme ich na rozpálenej panvici s olivovým olejom. Osolíme a okoreníme. Pridáme k nim nakrájaný pór, 3 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky, lístky čerstvého tymianu a 100 g masla. Restujeme na miernom ohni domäkka.
Bravčové rezne s bryndzou a slaninou
Umyté a osušené bravčové rezne zľahka naklepeme. Ochutíme ich soľou a korením. Opečieme ich na rozpálenej panvici na olivovom oleji dozlatista. Potom k nim pridáme plátky slaniny, zvyšný cesnak nakrájaný na plátky a ďalej opekáme. Rezne otočíme a na každý pridáme 1 lyžicu bryndze. Na ňu položíme opečené plátky slaniny. Pridáme k nim 50 g masla a víno. Keď sa z vína odparí alkohol, pridáme umytý a osušený špenát a stiahneme z ohňa.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu restovaných zemiakov a na ne bravčový rezeň s bryndzou, slaninou a špenátom. Na záver môžeme pokvapkať výpekom.