6
27
Pečené morčacie prsia s medom a pomarančom

Pečené morčacie prsia s medom a pomarančom

1 h 15 m
5 porcií
  • 850 g morčacích pŕs vcelku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • čerstvá šalvia, rozmarín alebo tymian
  • 1 väčší pomaranč
  • 2 lyžice medu Confeira
  • 160 g masla Pilos
  • 1 kg zemiakov
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

  • zapekaciu misu alebo plech

Pečené morčacie prsia s medom a pomarančom

Umyté a osušené morčacie prsia ochutíme z oboch strán soľou a čiernym korením. Orestujeme ich na rozohriatej panvici na troche olivového oleja zo všetkých strán dozlatista.

Medzitým si z pomaranča odkrojíme kôru a nakrájame ho na hrubšie plátky.

Orestované morčacie prsia preložíme do zapekacej misy, poukladáme na ne lístky šalvie, rozmarínu alebo tymianu a plátky pomaranča. Podlejeme ich vodou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 45 minút. Po 20 minútach mäso vyberieme a potrieme medom. Pečieme ďalej ešte asi 25 – 30 minút. Počas pečenia polievame mäso výpekom.

Upečené morčacie prsia vyberieme z rúry a výpek prelejeme do kastrólika. Ochutíme ho soľou a korením. Keď výpek začne vrieť, pridáme 80 g masla a varíme, kým omáčka mierne nezhustne.

Varené zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou

Očistené, umyté zemiaky nakrájané na hranolčeky varíme v osolenej vode domäkka. Medzitým si v menšom kastróliku rozpustíme približne 80 g masla. Zemiaky scedíme, pridáme k nim nasekanú petržlenovú vňať a rozpustené maslo. Zľahka premiešame.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu varených zemiakov s maslom a petržlenovou vňaťou. Vedľa položíme 3 – 4 plátky upečených morčacích pŕs. Jedlo prelejeme pomarančovou omáčkou a ozdobíme upečenými plátkami pomaranča.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept

Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

  • H
    Hosť
    08. marec 2020, 16:29

    Nam tiez velmi chutilo.Urcite sa oplati vyskusat

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. október 2018, 15:38

    Vyborny a jednoduchy recept, presne vhodny pre mna. Ja som podavala s ryzou, tiez vhodna kombinacia.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. marec 2018, 13:38

    Výborný recept. Dnes som urobila na obed, urobila som aj omáčku a bolo to skvelé.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. február 2018, 14:10

    Vyskusal som recept s morcacim maskom a som velmi spokojny. Prsty som si oblizoval na tej fajnotke. Odporucam Vam dat trosku viac pomaracnu ako vo videu, kto ma rad sladke. Ten pomaranc potom kazdy chcel :) Omacku som uz nerobil, polial som to vyvarom a bolo to tak isto super. Kvoli manzelke som pouzil ako bylinku iba pazitku. Urcite odporucam kazdemu vyskusat.

    Odpovedať
  • Veronika Kreibichová Grebáčová
    20. január 2018, 21:48

    Veľmi dobre jedlo, použila som kuracie prsia a vyšlo to :)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info