Cestoviny s pestom z červenej repy
- 500 g špagiet Combino
- 3 čerstvé červené repy
- 2 strúčiky cesnaku
- hrsť vlašských orechov Alesto Fine
- šťava z 1/2 citróna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- syr Grana Padano
- extra panenský olivový olej Luccese
Špagety uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
Červenú repu uvaríme v šupke, kým nezmäkne (asi 30 minút). Potom ju vyberieme a necháme vychladnúť. Ošúpeme ju a nakrájame na menšie kúsky. V mixéri repu rozmixujeme najemno. Pridáme cesnak, šťavu z polovice citróna, ochutíme soľou a korením a rozmixujeme dohladka. Podľa potreby zriedime olivovým olejom.
Vlašské orechy krátko opečieme na suchej panvici a v mixéri ich nasekáme. Syr Grana Padano nastrúhame najemno.
Uvarené a scedené cestoviny dôkladne zmiešame s pestom z červenej repy. Pred podávaním posypeme orechmi a syrom Grana Padano. Na záver pokvapkáme olivovým olejom.