3
24
Gratinované zemiaky s kozím syrom a sušenou šunkou

Gratinované zemiaky s kozím syrom a sušenou šunkou

1 h 10 m
6 porcií
  • 450 g mäkkého kozieho syra Chêne d´argent
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (30%)
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť čerstvej šalvie
  • 200 g šunky sušenej vzduchom Dulano
  • 1,5 kg zemiakov

Postup

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu s vyšším okrajom
  • strúhadlo
  • metličku na šľahanie

 

Vo väčšej miske zmiešame kozí syr so smotanou na šľahanie. Pridáme nastrúhaný cesnak, soľ, korenie a nasekané lístky šalvie. Umyté a očistené zemiaky nakrájame na tenké kolieska a pridáme ich k syrovo-smotanovej zmesi. Všetko dôkladne premiešame.

Sušenú šunku nakrájame na väčšie kúsky a polovicu primiešame k zemiakom. Zmes opatrne preložíme do zapekacej misy. Zemiaky uhladíme, na vrch poukladáme zvyšnú nakrájanú šunku a opatrne pritlačíme, aby boli zemiaky v zapekacej mise rovnomerne rozložené. Pečieme ich vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 50 – 60 minút.

Tip: Ak by počas pečenia začali zemiaky po okrajoch alebo šunka príliš tmavnúť, prikryjeme zapekaciu misu alobalom.

Servírovanie

Gratinované zemiaky môžeme pred servírovaním dozdobiť lístkami šalvie.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať