Plnené špaldové palacinky
Palacinky
- 250 g hladkej špaldovej múky Belbake
- 400 ml mlieka Pilos
- 3 vajíčka
- štipka soli Belbake
- rastlinný olej Promienna (na potieranie panvice)
- 20 g škoricového cukru (na obaľovanie)
Plnka
- 200 g mascarpone Lovilio
- 2 lyžice medu Confeira
Malinová omáčka
- 100 g mrazených malín
- 2 lyžice trstinového cukru Belbake
- 1 lyžička zemiakového škrobu Belbake
Postup
Potrebujeme
- metličku na šľahanie
- panvicu na palacinky
Palacinky
Vo väčšej miske metličkou poriadne vymiešame múku s mliekom do hladka. Ak je cesto príliš husté, môžeme priliať ešte trochu mlieka. Primiešame vajíčka a štipku soli a vymiešame hladké cesto. Palacinky pečieme na rozpálenej panvici s kvapkou oleja do zlatohneda.
Plnka
Mascarpone ručne zmiešame s medom. Plnku natierame na vychladnuté palacinky a okraje preložíme tak, aby plnka nevytiekla. Na troche rozpáleného oleja ich krátko opečieme z oboch strán a ešte horúce ich obalíme v škoricovom cukre.
Malinová omáčka
Do kastróla dáme maliny s trstinovým cukrom. Keď maliny pustia šťavu, pridáme škrob a dôkladne premiešame. Hneď ako začne šťava hustnúť, odstavíme malinovú omáčku z ohňa a servírujeme k palacinkám.
Light verzia: MASCARPONE MÔŽEME NAHRADIŤ ODTUČNENÝM TVAROHOM PILOS.