6
20
Plnené špaldové palacinky

Plnené špaldové palacinky

45 min
15 porcií

Palacinky

  • 250 g hladkej špaldovej múky Belbake
  • 400 ml mlieka Pilos
  • 3 vajíčka
  • štipka soli Castello
  • rastlinný olej Promienna (na potieranie panvice)
  • 20 g škoricového cukru (na obaľovanie)

Plnka

  • 200 g mascarpone Lovilio
  • 2 lyžice medu Confeira

Malinová omáčka

  • 100 g mrazených malín
  • 2 lyžice trstinového cukru Belbake
  • 1 lyžička zemiakového škrobu Castello

Postup

Potrebujeme

  • metličku na šľahanie
  • panvicu na palacinky

Palacinky

Vo väčšej miske metličkou poriadne vymiešame múku s mliekom do hladka. Ak je cesto príliš husté, môžeme priliať ešte trochu mlieka. Primiešame vajíčka a štipku soli a vymiešame hladké cesto. Palacinky pečieme na rozpálenej panvici s kvapkou oleja do zlatohneda.

Plnka

Mascarpone ručne zmiešame s medom. Plnku natierame na vychladnuté palacinky a okraje preložíme tak, aby plnka nevytiekla. Na troche rozpáleného oleja ich krátko opečieme z oboch strán a ešte horúce ich obalíme v škoricovom cukre.

Malinová omáčka

Do kastróla dáme maliny s trstinovým cukrom. Keď maliny pustia šťavu, pridáme škrob a dôkladne premiešame. Hneď ako začne šťava hustnúť, odstavíme malinovú omáčku z ohňa a servírujeme k palacinkám.

Light verzia: MASCARPONE MÔŽEME NAHRADIŤ ODTUČNENÝM TVAROHOM PILOS.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať