4
4
Panna cotta s jahodovým carpacciom

Panna cotta s jahodovým carpacciom

20 min
6 porcií

Panna cotta

  • 3 plátky želatíny (5 g)
  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 45 g kryštálového cukru Castello

Jahodové carpaccio

  • 500 g čerstvých jahôd

Zálievka

  • 80 g medu Confeira
  • šťava z 1 citróna

Na ozdobenie

  • 80 g nesolených pistácií Alesto

Postup

POTREBUJEME

  • kastról
  • metličku na šľahanie
  • silikónovú formu na pologule (priemer cca 8 cm)

Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať podľa návodu na obale. Smotanu nalejeme do kastróla, prisypeme cukor a necháme zovrieť. V zohriatej, ale nie vriacej smotane ručne metličkou rozmiešame napučanú vyžmýkanú želatínu. Zmes príliš nešľaháme, aby sa nezačala tvoriť pena.

Tip: Smotana nesmie byť príliš horúca, aby želatína nestratila svoju želírovaciu schopnosť.

Pripravenú zmes necháme vychladnúť a potom ju nalejeme do silikónových formičiek. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť min. 8 hodín, najlepšie celú noc.

Jahody umyjeme, zbavíme lístkov a nakrájame ich na čo najtenšie plátky.

Servírovanie

Jahody ozdobne uložíme na tanier a do stredu vyklopíme stuhnutú panna cottu. Dezert pokvapkáme medom zmiešaným s citrónovou šťavou a dozdobíme nasekanými pistáciami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept

Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

  • H
    Hosť
    26. jún 2017, 17:21

    Slečna cukor je kryštálový a nie kryštáľový........neda sa to počúvať.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. jún 2017, 09:51

    Neviem prečo ju musíte stále kritizovať za jej reč. Veď každý sme nejaký, každý sa nejako vyjadrujeme a prečo by aj človek s "rečovou vadou" nemohol prezentovať svoje umenie. Ak vám to tak vadí, tak to nepozerajte a robte len podľa receptu, alebo sem nechoďte vôbec. Veronika len tak ďalej. :)

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      23. jún 2017, 00:07

      Velmi pekny recept!

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      21. jún 2017, 11:12

      premudrelá krásavica ty máš tiež rečovú vadu tak sa zastávaš? vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. jún 2017, 15:04

    dobré

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. jún 2017, 03:02

    Verona velmi uškrekane a nespisovne rozpravaš , slovo nehame nechaj na Zahori a vo videach sa prezentuj spisovnym slovom nechame

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      23. október 2019, 21:21

      Nabuduce si to nehaj pre seba a svet bude krajsi.

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      23. jún 2017, 00:09

      Ona Ti na Tvoje vyznania lasky neodpisala, co? To naserie, chapem.

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      21. jún 2017, 11:16

      Mucko, teba je čo potom či ja píšem diakritiku alebo nie, radšej rieš svoje problémy a nezapodievaj sa nepodstatnými vecami

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      19. jún 2017, 13:20

      Kámo, Ty si to po sebe aj čítaš..? Diakritika raz je, raz nie je. Mucko.

      Odpovedať

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info