Panna cotta s jahodovým carpacciom
Panna cotta
- 3 plátky želatíny (5 g)
- 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 45 g kryštálového cukru Belbake
Jahodové carpaccio
- 500 g čerstvých jahôd
Zálievka
- 80 g medu Confeira
- šťava z 1 citróna
Na ozdobenie
- 80 g nesolených pistácií Alesto
Postup
POTREBUJEME
- kastról
- metličku na šľahanie
- silikónovú formu na pologule (priemer cca 8 cm)
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať podľa návodu na obale. Smotanu nalejeme do kastróla, prisypeme cukor a necháme zovrieť. V zohriatej, ale nie vriacej smotane ručne metličkou rozmiešame napučanú vyžmýkanú želatínu. Zmes príliš nešľaháme, aby sa nezačala tvoriť pena.
Tip: Smotana nesmie byť príliš horúca, aby želatína nestratila svoju želírovaciu schopnosť.
Pripravenú zmes necháme vychladnúť a potom ju nalejeme do silikónových formičiek. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť min. 8 hodín, najlepšie celú noc.
Jahody umyjeme, zbavíme lístkov a nakrájame ich na čo najtenšie plátky.
Servírovanie
Jahody ozdobne uložíme na tanier a do stredu vyklopíme stuhnutú panna cottu. Dezert pokvapkáme medom zmiešaným s citrónovou šťavou a dozdobíme nasekanými pistáciami.