Čokoládový chlebík s cuketou
Suroviny
- 150 g hladkej múky Belbake + 2 lyžice na vysypanie formy
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 100 g trstinového cukru Belbake
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 50 g kakaa Belbake
- soľ Kania
- 2 vajcia
- 120 ml slnečnicového oleja Vita D‘or
- 120 ml polotučného mlieka Pilos
- 1 cuketa
- 2 lyžice espressa Bellarom
- 1 lyžica masla Pilos na vymastenie formy
- jahodový džem Maribel
- 1 hrsť čerstvej mäty
Potrebujeme
- formu na chlieb s rozmermi cca 10 × 26 cm
POSTUP
Múku, kryštálový cukor, trstinový cukor, sódu bikarbónu, kypriaci prášok, kakao a štipku soli spolu zmiešame.
V druhej miske zmiešame vajcia, olej a mlieko. Sypkú a mokrú zmes spojíme. Umytú cuketu nastrúhame a spolu s uvareným espressom pridáme k čokoládového cestu.
Formu na chlieb vymažeme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme cesto, zarovnáme a vložíme do rozohriatej rúry na 180 °C. Pečieme pri teplote 175 °C cca 45 minút.
Servírovanie
Čokoládový chlebík servírujeme s jahodovým džemom dozdobený lístkami mäty.