10
8
Pšenový nákyp s čokoládou a kokosovým mliekom

Pšenový nákyp s čokoládou a kokosovým mliekom

1 h 0 m
6 porcií
  • 125 g pšena
  • 300 ml kokosového krému Freshona
  • 120 ml vody
  • 120 g horkej čokolády J. D. Gross (81 % kakaa)
  • 20 g Bio kokosového oleja Vita D´or
  • 2 vajíčka
  • 40 g medu Confeira
  • štipka soli Castello
  • 3 banány
  • 40 g Bio javorového sirupu Maribel

POSTUP

POTREBUJEME

  • sitko
  • šľahací mixér
  • zapekaciu misku
  • pierko na potieranie

Pšeno v sitku prepláchneme a nasypeme do hrnca. Zalejeme ho kokosovým krémom a vodou a varíme 10 – 15 minút. Uvarené pšeno odstavíme a primiešame nalámanú čokoládu a kokosový olej. Zmes necháme postáť ešte ďalších 10 minút.

Medzitým vyšľaháme žĺtky s medom do peny a bielky na tuhý sneh. Do vychladnutého pšena opatrne vmiešame žĺtkovú penu aj sneh z bielkov. Zmes preložíme do zapekacej misky, ktorú sme vymazali kokosovým olejom a navrch uložíme pozdĺžne rozkrojené banány. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút.

Upečený nákyp pred servírovaním zalejeme javorovým sirupom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    10. október 2017, 18:57

    Fajnotka, nepresladene, vynikajuce. 👍

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. august 2017, 11:07

    Ja si myslím, že keď niekto povie, že je koláč a pod. BEZ CUKRU, znamená to bez toho "bieleho, hnedého" a pod. Je nezmysel udávať, že obsahuje iné, prírodné a tzv. lepšie a zdravšie náhrady cukru, lebo je to logické :) Samozrejme, že keď sa pripravuje niečo sladké bez cukru, tak ho bude niečo nahrádzať :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. august 2017, 10:22

    Veľmi chutné raňajky ;) odporúčam!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. august 2017, 23:21

    Dakujem za recept, vyskúšala som a všetkým veľmi chutil ;)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. august 2017, 17:07

    Med je zmes cukrov, vody, a iných zložiek. Cukor z javorového sirupu sa získava pomalým varením 100% javorového sirupu, kým sirup nestuhne na pevnú masu.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      10. august 2017, 21:59

      Neda mi to.tento dezert je bez cukru?tento med je bez cukru,tento javorovi sirup je bez cukru? Veta ma zniet, tento dezert neobsahuje ziadny krystalovy(repny,trstinovy) cukor takze ked uz tu niekto prirovnava nech zapne sirokospektralne myslenie.vsak to je hruba chyba.ako !eby som povedala ze ovsenne vlocky su bez lepku.

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      10. august 2017, 21:53

      Tak ten treti koment je odveci,ale uplne mimo.

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      09. august 2017, 11:02

      cukor je cukor a cukry sú cukry. To je skoro ako sezóna a fazóna, aj keď to má k sebe trošku bližšie..

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      08. august 2017, 13:20

      presne aj to mňa zarazilo, keď som na to pozerala v telke, že bez cukru. a med a javorový sirup je čo?! sú síce zdravšie ako rafinovaný cukor, ale furt je to cukor. takže tvrdenie, že tento dezert je bez cukru, je riadny blud

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info