11
13
Pšenový nákyp s čokoládou a kokosovým mliekom

Pšenový nákyp s čokoládou a kokosovým mliekom

1 h 0 m
6 porcií
  • 125 g pšena
  • 300 ml kokosového krému Freshona
  • 120 ml vody
  • 120 g horkej čokolády J. D. Gross (81 % kakaa)
  • 20 g Bio kokosového oleja Vita D´or
  • 2 vajíčka
  • 40 g medu Confeira
  • štipka soli Belbake
  • 3 banány
  • 40 g Bio javorového sirupu Maribel

POSTUP

POTREBUJEME

  • sitko
  • šľahací mixér
  • zapekaciu misku
  • pierko na potieranie

Pšeno v sitku prepláchneme a nasypeme do hrnca. Zalejeme ho kokosovým krémom a vodou a varíme 10 – 15 minút. Uvarené pšeno odstavíme a primiešame nalámanú čokoládu a kokosový olej. Zmes necháme postáť ešte ďalších 10 minút.

Medzitým vyšľaháme žĺtky s medom do peny a bielky na tuhý sneh. Do vychladnutého pšena opatrne vmiešame žĺtkovú penu aj sneh z bielkov. Zmes preložíme do zapekacej misky, ktorú sme vymazali kokosovým olejom a navrch uložíme pozdĺžne rozkrojené banány. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút.

Upečený nákyp pred servírovaním zalejeme javorovým sirupom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať