Pšenový nákyp s čokoládou a kokosovým mliekom
- 125 g pšena
- 300 ml kokosového krému Freshona
- 120 ml vody
- 120 g horkej čokolády J. D. Gross (81 % kakaa)
- 20 g Bio kokosového oleja Vita D´or
- 2 vajíčka
- 40 g medu Confeira
- štipka soli Belbake
- 3 banány
- 40 g Bio javorového sirupu Maribel
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
- šľahací mixér
- zapekaciu misku
- pierko na potieranie
Pšeno v sitku prepláchneme a nasypeme do hrnca. Zalejeme ho kokosovým krémom a vodou a varíme 10 – 15 minút. Uvarené pšeno odstavíme a primiešame nalámanú čokoládu a kokosový olej. Zmes necháme postáť ešte ďalších 10 minút.
Medzitým vyšľaháme žĺtky s medom do peny a bielky na tuhý sneh. Do vychladnutého pšena opatrne vmiešame žĺtkovú penu aj sneh z bielkov. Zmes preložíme do zapekacej misky, ktorú sme vymazali kokosovým olejom a navrch uložíme pozdĺžne rozkrojené banány. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút.
Upečený nákyp pred servírovaním zalejeme javorovým sirupom.