0
3
Pečený ananás

Pečený ananás

25 min
5 porcií

Suroviny

  • 1 ananás
  • 4 lyžice trstinového cukru Belbake
  • 1 lyžička mletej škorice Kania
  • 1 lyžička kurkumy Kania
  • 1 lyžica sezamovej pasty Tahini
  • 1 lyžica medu
  • 3 lyžice gréckeho/smotanového jogurtu Pilos

Potrebujeme

  • malé okrúhle misky na zapekanie alebo plech vystlaný papierom na pečenie

POSTUP

Z ananásu odkrojíme 5 plátkov hrubých približne 2 cm. Kolieska zbavíme kôry a tvrdej stredovej časti pomocou okrúhlej formičky, vrchnáka alebo nožíka.

V miske zmiešame cukor, škoricu a kurkumu. Plátky ananásu zľahka obalíme v pripravenej zmesi a vložíme do samostatných misiek na zapekanie alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme zvyšnou sypkou zmesou a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 20 minút.

Medzitým zmiešaním jogurtu, medu a sezamovej pasty pripravíme dresing.

Tip: Pozri si ako pripraviť domácu sezamovú pastu Tahini.

Servírovanie

Upečený ananás necháme najprv čiastočne vychladnúť a potom vykrojený stred naplníme jogurtovým dresingom. Plátky posypeme škoricou a podávame priamo v zapekacím miskách alebo na dezertných tanieroch.

Tip: Sezamovú pastu môžeme nahradiť arašidovou nátierkou a jogurt kyslou smotanou. Do sypkej obaľovacej zmesi môžeme pridať aj štipku nastrúhaného muškátového orieška, sušený zázvor alebo kardamom. A namiesto dresingu je výborným doplnkom aj vanilková zmrzlina.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať