63
94
Pudingoš

Pudingoš

1 h 10 m
16 porcií

Plnka

  • 300 ml studeného mlieka Pilos
  • 4 lyžice holandského kakaa Castello
  • 1 čokoládový puding v prášku Castello
  • 150 g krupicového cukru Castello
  • 150 g zmäknutého masla

Cesto

  • 450 g hladkej múky Castello
  • 80 g práškového cukru Castello
  • 3 lyžice zmäknutého masla
  • 200 ml vlažného mlieka Pilos
  • 1 kocka droždia
  • 2 bielky
  • štipka soli Castello

Na potretie

  • 50 g roztopeného masla

Potrebujeme

  • sitko
  • potravinovú fóliu
  • mixér
  • dosku na vaľkanie
  • valček
  • papier na pečenie
  • pierko na potieranie

Postup

Plnka

V menšom hrnci si v studenom mlieku rozmiešame preosiate kakao, pudingový prášok a krupicový cukor. Za stáleho miešania privedieme k varu a uvaríme hustý puding. Necháme ho trochu vychladnúť a do vlažného postupne pridáme zmäknuté maslo, ktoré sa v pudingu rozpustí. Dôkladne premiešame. Puding prelejeme do sklenenej misky, prikryjeme potravinovou fóliou (to nám zabezpečí, že sa na ňom nevytvorí kožka) a necháme vychladiť v chladničke.

Cesto

Kým plnka chladne, pripravíme si cesto. V miske si zmiešame múku, práškový cukor, zmäknuté maslo, vlažné mlieko a rozdrobené droždie (kvások netreba pripravovať samostatne). Pridáme sneh z 2 bielkov, ktorý sme si vyšľahali spolu so štipkou soli. Cesto miesime, až kým sa nezačne oddeľovať od stien misky. Ak je príliš tuhé, môžeme ho zriediť trochou vlažného mlieka, ktoré pridávame po lyžiciach. Cesto netreba nechať kysnúť, ale hneď ho naplníme čokoládovou plnkou.

Záviny

Cesto si preložíme na pomúčenú drevenú dosku a ešte trochu rukami premiesime. Bochník cesta rozdelíme na 4 rovnaké časti, ktoré rozvaľkáme na asi 0,5 cm hrubé obdĺžniky. Každú časť cesta potrieme 3-4 lyžicami čokoládového pudingu (nie úplne po okraj) a cesto zrolujeme.

Dve zrolované cestá na jednom konci spojíme a prepletieme jedno cez druhé. Vzniknú nám tak 2 záviny, ktoré opatrne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme roztopeným maslom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút do zlatohneda. Ihneď po upečení potrieme zvyšným roztopeným maslom.

Servírovanie

Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    10. máj 2022, 12:45

    Podaril sa..priateľ stále kupuje čokoládové záviny a dnes si dá fajny domáci. Perfektný recept ❤️❤️❤️

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. máj 2021, 15:02

    Prečo krupicový cukor ?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    28. február 2021, 17:11

    Výborný koláč❤❤❤

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. február 2021, 11:20

    Dobrý den, chystám se moučník upéct, jen se chci přesvědčit, že se nevloudila chybička. Do těsta opravdu patří jen bílky? Obzvlášť u kynutého těsta jsem to ještě neviděla. Pokud víte, budu ráda, když mi dáte zprávu. Děkuji. Picková

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      12. február 2021, 09:36

      Dobrý deň p. Picková, pokiaľ budete postupovať presne podľa receptu, tak problém určite nevznikne. :-) Prajeme pekný deň!

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. február 2021, 17:54

    Vytiekla mi všetka plnka 😞

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      13. január 2022, 21:18

      Ja som ho robila x krát a nikdy mi nevytiekla. Skúste nedávať úplne ku kraju a poriadne pozatlacať 🙂

      Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      12. február 2021, 09:34

      Dobrý deň, to nás veľmi mrzí. Veríme, že receptu dáte ešte druhú šancu a pudingoš bude výborný! Prajeme pekný deň. :-)

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať