Jablkové cookies
Suroviny
Cookies
- 110 g masla Pilos
 - 70 g kryštálového cukru Belbake
 - 70 g trstinového cukru Belbake
 - 1 vajce
 - 230 g hladkej múky Belbake
 - ½ lyžičky sódy bikarbóny
 - ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
 - 1 ½ lyžičky perníkového korenia Kania
 - 4 lyžice trstinového cukru Belbake
 
	
Ešte budeme potrebovať
- 30 g masla Pilos
 - 2 jablká
 - 1 lyžička mletej škorice Kania
 - 30 g trstinového cukru Belbake
 - šťava z 1 citróna
 
Potrebujeme
stredne veľký plech, papier na pečenie, panvicu
	
POSTUP
Cookies
Roztopené maslo zmiešame s trstinovým a kryštálovým cukrom. Pridáme vajce a opäť premiešame. Prisypeme múku, sódu bikarbónu, kypriaci prášok a perníkové korenie. Zmes spracujeme na vláčne cesto, z ktorého vytvarujeme guľôčky vo veľkosti golfovej loptičky a obalíme v trstinovom cukre. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a lyžicou zvrchu utlačíme. Necháme odležať v chladničke cca 10 minút. Následne pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 12 minút. Po upečení povrch cookies opäť utlačíme lyžicou, aby sa v strede vytvorila jemná priehlbina.
Na panvici roztopíme maslo, pridáme tenké plátky jabĺk, cukor, škoricu a citrónovú šťavu. Dusíme, kým jablká zmäknú. Skaramelizované jablká navrstvíme na upečené cookies a podávame.
                





 Beautifood